Rezervele valutare ale BNR, pe tobogan în iunie

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au scăzut în luna iunie cu 275 milioane euro, până la 35,208 miliarde euro, în urma unor ieşiri mai mari din rezerve, arată datele publicate luni de BNR.

Rezervele valutare se situau, la finalul lunii mai, la 35,483 miliarde euro.

În cursul lunii iunie au intrat 1,16 miliarde euro, provenind din „modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de obligaţiuni pe piaţa internă în valoare nominală de 100 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele”.

Pe de altă parte, au fost înregistrate ieşiri de 1,435 miliarde euro, din modificarea rezervelor minime în valută, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar valoarea acesteia s-a redus de la 3,769 miliarde euro la 3,634 miliarde euro, ca urmare a scăderii preţurilor internaţionale.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au scăzut la 38,842 miliarde euro la finalul lunii iunie, de la 39,252 miliarde euro în mai.

Plăţile scadente în luna iulie în contul datoriei publice denominate în valută însumează 120 milioane euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.