Concurență acerbă la concursul de pian „Carl Filtsch”

0

28 de concurenți din 12 țări s-au înscris la Festivalul-Concurs de Interpretare Pianistică și Compoziție ‘Carl Filtsch’, care începe luni seara, la Sala Thalia din Sibiu, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

‘Nu este un concurs ușor. Lucrările impuse, repertoriul care se cere la acest concurs fac ca această competiție să fie greu accesibilă pentru tinerii pianiști. Valoarea însumată a premiilor este de 10.000 euro’, a precizat Ioan Bojin, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Prima seară a manifestării are în program, după ceremonia de deschidere de la ora 19, un recital de pian al Adelei Liculescu, care a luat de trei ori Premiul I la Concursul ‘Carl Filtsch’ de la Sibiu.

Evenimentul continuă cu audițiile concurenților la Sala Thalia, în perioada 4-7 iulie, urmând ca duminică, 9 iulie, să se desfășoare Festivitatea de decernare a premiilor și concertul de gală al laureaților.

Toate probele de concurs pot fi urmărite live pe pagina www.filarmonicasibiu.ro, fiind acordat — pe baza vizualizărilor — și un premiu special al publicului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.