Dragnea cere accelerarea absorbției fondurilor europene

Share:

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, și-a exprimat speranța ca prin simplificarea legislației să fie accelerată absorbția fondurilor europene.

„Mă bucur că Guvernul a înțeles importanța capitală a fondurilor europene. Sper ca prin simplificările aduse legislației să accelerăm absorbția banilor europeni și astfel, prin proiectele care vor fi finanțate din aceste fonduri, românii să aibă un nivel de viață mai ridicat”, a scris Dragnea, marți, pe Facebook.

Autoritățile au decis introducerea posibilității acordării de prefinanțare pentru toate categoriile de cheltuieli eligibile și lărgirea bazei de proiecte care pot genera cheltuieli eligibile prin majorarea procentului de contractare, prin Ordonanța de Urgență 49/2017, care a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Întrucât până la data de 31 decembrie 2018 România trebuie să transmită Comisiei Europene aplicații de plată în valoare de minim 3,4 miliarde euro, am considerat necesară urgentarea măsurilor care să asigure condițiile recuperării întârzierilor înregistrate în absorbția fondurilor europene”‘, a declarat Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Administrației Publice și Fondurilor Europene, remis marți AGERPRES, prin respectiva OUG se introduce posibilitatea acordării de prefinanțare pentru toate categoriile de cheltuieli eligibile, respectiv pentru toate proiectele implementate de autorități publice locale și beneficiari privați, indiferent de fondul european care le finanțează.

„Noul mecanism introdus reduce presiunea asupra bugetelor proprii ale beneficiarilor și asigură, la nivelul autorităților de management, o gestionare mai eficientă a fondurilor nerambursabile, precum și o mai bună monitorizare a proiectelor finanțate”, se arată în comunicat. Potrivit sursei citate, măsura vine și în sprijinul accelerării implementării proiectelor din fonduri europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.