Romașcanu, despre Arhiva Națională de Filme

0

Arhiva Națională de Filme este o instituție culturală deosebit de importantă, având în vedere rolul său în ceea ce privește protejarea, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului cinematografic național, a declarat marți ministrul Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, cu prilejul aniversării a 60 de ani de la înființarea acestei instituții.

„Ministrul Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, felicită Arhiva Națională de Filme cu prilejul aniversării a 60 de ani de la înființare. Arhiva Națională de Filme este o instituție culturală deosebit de importantă, având în vedere rolul său în ceea ce privește protejarea, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului cinematografic național. În ultimii ani, cinematografia românească a devenit tot mai cunoscută lumii întregi, prin numeroasele premii câștigate la cele mai prestigioase festivaluri internaționale, precum cele de la Cannes, Berlin și, cel mai recent, Shanghai. Dar cinematografia românească are o tradiție, iar păstrarea acestei tradiții și transmiterea ei generațiilor următoare cad în sarcina Arhivei Naționale de Filme”, a precizat Romașcanu, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Ministrul Culturii i-a felicitat, de asemenea, pe toți cei care și-au dedicat viața profesională protejării și conservării patrimoniului cinematografic românesc și i-a asigurat de întregul său sprijin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.