Coreea de Nord amenință Coreea de Sud

Coreea de Nord a susținut joi că i-ar fi „ușor” să-și anihileze vecinul din Sud, ca răspuns la manevrele americano-coreene lansate după tirul de rachetă al Phenianului, potrivit agenției de presă oficiale nord-coreene KCN.

La mai puțin de 24 de ore după testul cu rachetă nord-coreean, condamnat de comunitatea internațională, Seulul și Washingtonul au răspuns miercuri prin mai multe tiruri de rachete, simulând un atac împotriva regimului de la Phenian. Forțele sud-coreene și americane au lansat din peninsulă mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune, care au căzut în Marea Japoniei.

Coreea de Nord a replicat joi, prin organul său de propagandă National Peace Committee for Korea, atacându-l pe președintele sud-coreean Moon Jae-In, care a condamnat tirul de rachete „în loc să se bucure de el”, a indicat agenția de presă oficială.

Președintele sud-coreean, favorabil de altfel unei reluări a dialogului cu Nordul, denunțase de la Berlin o „provocare” a Phenianului și pledase pentru „sancțiuni mai intense”.

„Ar fi ușor pentru Nord să anihileze forțele marionetă ale Sudului… cu atât mai mult cu cât noi suntem acum capabili să distrugem pământul continental american”, a raportat agenția KNCA, calificând Seulul drept „gangster” și „paiață militară”.

Lansarea reușită a unei rachete intercontinentale, despre care unii experți estimează că ar fi capabilă să atingă Alaska, este un succes major pentru regimul de la Phenian, al cărui obiectiv mărturisit este de a fi în măsură să amenințe teritoriul continental american cu o lovitură nucleară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.