Nou președinte al directoratului Hidroelectrica

Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Bogdan Badea, a fost ales miercuri președinte al directoratului Hidroelectrica, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul companiei.

„Azi a avut loc ședința Consiliului de Supraveghere al producătorului de energie Hidroelectrica și în cadrul acesteia a fost ales în funcția de președinte al directoratului Bogdan Badea, manager de investiții la Hidroelectrica și fost secretar de stat în Ministerul Energiei. Au fost numiți și alți doi membri în directoratul companiei, respectiv Marian Bratu, manager de mentenanță, și Mihai Zdru, fost director în cadrul Transelectrica”, au mai spus sursele citate.

Producătorul de energie Hidroelectrica a obținut în primele cinci luni ale anului un profit de 744 de milioane de lei, în creștere cu 26% față de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor anunțate de companie în luna iunie.

În același timp, cifra de afaceri a fost de 1,436 miliarde de lei, în creștere cu 10% față de 1,296 în același interval din 2016.

Totodată, producția de electricitate este de 6,5 TWh, cu 7,1% mai mică față de 7 TWh în primele cinci luni ale anului precedent.

„Perioada a fost marcată de apelări cu caracter excepțional pe piața de echilibrare, Hidroelectrica fiind un factor de stabilitate al Sistemului Energetic Național”, se mai arată în comunicat.

Elevii din judeţul Cluj au obţinut nouă medii de 10 la bacalaureat, la egalitate cu cei din Bucureşti, iar pe locurile următoare în clasamentul naţional urmează judeţele Bihor şi Iaşi cu câte opt medii maxime, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cele 97 de medii de 10 la nivel naţional au fost obţinute în 29 de judeţe plus Municipiul Bucureşti. Pe locurile următoare după Bucureşti, Cluj, Bihor şi Iaşi se situează în ordine: Alba, Argeş, Sălaj – cu câte cinci medii de 10, Constanţa, Maramureş, Vâlcea – câte patru medii de 10, Arad, Galaţi, Vaslui – câte trei medii de 10, Bacău, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Olt, Prahova, Sibiu – cu câte două medii de 10. Câte o singură medie de 10 au obţinut elevii din judeţele Botoşani, Buzău, Călăraşi, Gorj, Tulcea, Timiş şi Vrancea.

Instituţiile de învăţământ care „au dat” cele mai multe medii de 10 sunt Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Oradea şi Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, cu câte patru medii de 10 la examenul de bacalaureat din acest an. Dintre celelalte licee din Bucureşti, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a avut trei medii de 10, iar Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” au avut câte o medie de 10.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.