Sfatul lui Dragnea pentru ministrul Finanțelor

0

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat joi, la Parlament, că, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, l-a rugat să capete mai repede experienţă politică, deoarece deţine o funcţie importantă, iar „Palatul Victoria a înviat”, toţi miniştrii muncind extrem de mult.

„I-am spus două lucruri, l-am rugat să capete mai repede experienţă politică, pentru că este o funcţie importantă şi exact asta, pentru că am avut şi cu primul ministru o discuţie să stabilească un calendar în care să înceapă aceste întâlniri deschise şi foarte utile cu companiile şi cu băncile pentru a găsi care sunt metodele prin care aceste instituţii financiare şi aceste companii să aibă un profit mai mare”, a spus Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Întrebat la ce s-a referit când a spus că ministrul de Finanţe ar trebui să capete experienţă şi dacă a făcut referire la afirmaţia acestuia cu privire la pensiile private, liderul PSD a răspuns afirmativ.

„Da. A fost prima lui zi ca ministru, emoţionat, toată presa, foarte multe întrebări şi se întâmplă, dar e un tânăr în care eu am încredere şi în care prim-ministrul are foarte mare încredere”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

De asemenea, chestionat dacă Ionuţ Mişa ar trebui să se înscrie în PSD şi dacă i-a făcut o invitaţie în acest sens, Liviu Dragnea a susţinut că nu este la nuntă ca să facă invitaţii.

„Nu, nu facem invitaţii, că nu suntem la nuntă. Să-şi facă treaba acolo. E o echipă care a început sã funcţioneze foarte bine. Au lucrat începând de luni în fiecare zi, cu ateliere de lucru, se lucreazã chiar. Palatul Victoria a înviat. Acum a început să se muncească”, a conchis preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai arătat că premierul Mihai Tudose l-a chemat la Guvern pe şeful ANAF, Bogdan Stan, pentru a identifica o serie de măsuri privind îmbunătăţirea activităţii instituţiei, şi nu pentru a fi „muştruluit”, nefiind pus în pericol postul şefului ANAF.

„Am avut aseară (miercuri seara – n.r.) o discuţie, ei au foarte mult de recuperat, trebuie să discutăm foarte cinstit. Nu ne-am jucat, nu a fost un exerciţiu de imagine schimbarea Guvernului. Au foarte mult de recuperat. Nu este pus în pericol postul şefului ANAF”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a ţinut să precizeze că a avut loc o discuţie foarte serioasă între premierul Mihai Tudose şi şeful ANAF, acesta din urmă nefiind chemat la Guvern pentru a fi muştruluit.

„Am avut aseară o întâlnire cu primul-ministru. Ei au avut ieri, patru, cinci ore, o discuţie şi cu Finanţele şi cu ANAF-ul şi cu alţi miniştri şi au identificat 30 şi ceva de acţiuni care au în vedere o îmbunătăţire a activităţii ANAF, dar şi un pachet serios de acţiuni contra evaziunii fiscale, inclusiv a unor acţiuni din vămi. De asta au fost chemaţi acolo, ca să discute serios, nu ca să fie muştruluiţi”, a completat Liviu Dragnea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.