Navalnîi, eliberat din închisoare

0

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost eliberat, vineri, din închisoare, unde a stat 25 de zile pentru organizarea unor acţiuni de protest neautorizate. Ar fi trebuit să stea o lună închis, după protestul de luna trecută, dar autorităţile de la Moscova l-au eliberat anticipat. Gestul a fost perceput de jurnaliştii occidentali ca un exerciţiu de imagine şi un gest de bunăvoinţă din partea Kremlinului înainte de întâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump.

Liderul opoziției ruse și cel mai înverşunat critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost eliberat, vineri, închisoare, relatează agențiile internaționale de presă.

Aleksei Navalnîi a stat 25 de zile după gratii pentru că a organizat, pe 12 iunie, de Ziua Națională a Rusiei, o manifestaţie anticorupţie Moscova, care fusese interzisă de autorităţi.

Condamnarea sa inițială a fost de 30 de zile de închisoare. Ulterior, a fost redusă la 25 de zile.

Manifestaţia a fost marcată de sute de arestări. Statele Unite și cancelariile occidentale au condamnat cu fermitate reținerea manifestanților pașnici și au cerut autorităților eliberarea acestora.

În ultimele luni, Alexei Navalnîi a organizat două demonstraţii de amploare împotriva puterii, în mai multe oraşe ale Rusiei.

Ultimele sondaje îl confirmă pe Navalnîi ca lider al opzitiei ruse, mai ales după realizarea unor documentare privind averea demnitarilor ruşi.

Liderul opoziției ruse și cel mai înverşunat critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost eliberat, vineri, închisoare, relatează agențiile internaționale de presă. Aleksei Navalnîi a stat 25 de zile după gratii pentru că a organizat, pe 12 iunie, de Ziua Națională a Rusiei, o manifestaţie anticorupţie Moscova, care fusese interzisă de autorităţi. Condamnarea sa inițială a fost de 30 de zile de închisoare. Ulterior, a fost redusă la 25 de zile. Manifestaţia a fost marcată de sute de arestări. Statele Unite și cancelariile occidentale au condamnat cu fermitate reținerea manifestanților pașnici și au cerut autorităților eliberarea acestora. În ultimele luni, Alexei Navalnîi a organizat două demonstraţii de amploare împotriva puterii, în mai multe oraşe ale Rusiei. Ultimele sondaje îl confirmă pe Navalnîi ca lider al opzitiei ruse, mai ales după realizarea unor documentare privind averea demnitarilor ruşi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.