Premiu important obținut de BCR

Banca Comercială Română a primit premiul pentru „Cea mai bună transformare a unei bănci din Europa Centrală și de Est (CEE)” în 2017, acordat de publicația financiară Euromoney, informează un comunicat de presă al grupului bancar austriac Erste, acționarul majoritar al BCR.

Premiul reprezintă o recunoaștere a reușitelor obținute de conducerea și angajații BCR. Instituția a trecut cu succes printr-o curățare majoră a portofoliului, și-a îmbunătățit considerabil profitabilitatea și a raportat o creștere constantă a creditării, se arată în comunicat, informează Agerpres.

Grupul Erste a fost premiat de publicația financiară Euromoney drept „Cea mai bună bancă din Europa Centrală și de Est” în 2017.

„Suntem onorați să primim aceste distincții prestigioase care confirmă că suntem un partener de încredere pentru clienții noștri și un susținător responsabil al prosperității în Europa Centrală și de Est. De-a lungul timpului, ne-am asumat rolul de bancă pentru clasa de mijloc și IMM-uri. Vom continua să creăm prosperitate în regiune și să fim lideri în inovație. Platforma digitală George va fi prima platformă digitală comună pentru țările din CEE și una dintre primele din Europa”, a declarat Peter Bosek, directorul diviziei de retail al Erste Group Bank AG, cu ocazia ceremoniei de premiere Euromoney de la Londra.

Expertiza grupului Erste a fost recunoscută și în câteva din piețele sale de bază. Erste Bank Oesterreich a câștigat premiul „Cea mai bună bancă din Austria” pentru poziția de lider în creditarea pe segmentul de retail și pentru implementarea cu succes a noului concept de agenție care îmbină tehnologia cu servicii de consultanță extinse.

Ceska sporitelna a câștigat pentru a cincea oară în decurs de nouă ani la categoria „Cea mai bună bancă din Republica Cehă”. Anul acesta, premiul confirmă orientarea băncii Ceska spre o abordare a serviciilor pentru clienți bazată mai mult pe date și proactivă.

Erste Bank a fost desemnată cea mai bună bancă și în Muntenegru datorită ratelor de creștere și profitabilității peste media pieței.

BCR este cea mai mare bancă din România după active, având peste 2,9 milioane de clienți. Ocupă primul loc pe piața bancara românească și din punct de vedere al creditelor acordate clienților și al depozitelor.

Erste Group are 47.100 de angajați care furnizează servicii pentru mai mult de 16,2 milioane de clienți în Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia și România; din 2009, Erste Group este prezent și in Muntenegru prin subsidiara sa Erste&Steiermärkische Bank d.d. deținută în procent de 100% de Erste Bank a.d. Podgorica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.