Șeful ANAF se laudă cu încasări mai mari decât în 2016

0

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, susține că este mulțumit de modul în care instituția pe care o conduce își face treaba, în condițiile în care sunt subdimensionați și „fără bani pentru cheltuieli salariale pe ultimele două luni”.

Acesta a fost întrebat în conferința susținută la sediul Ministerului Finanțelor Publice dacă este mulțumit de încasări, iar răspunsul său a fost afirmativ.

„Da, pot să vă spun că față de anul 2013 când rata de conformare era de 83,5%, noi astăzi am ajuns la 85,11%, ceea ce este o creștere față de anul trecut, unde am avut un grad de conformare la plată de 84%. Eu sunt mulțumit în momentul de față cum își face ANAF treaba, în ce condiții. După cum știți, suntem subdimensionați. Suntem fără bani pentru cheltuielile salariale pe ultimele două luni. Domnul premier ne-a oferit sprijinul în acest sens și a promis că va aloca sumele necesare pentru plata salariilor pe ultimele două luni”, a explicat Stan, informează Agerpres.

Fiind întrebat dacă i s-a cerut demisia, el a răspuns: „Eu nu am cunoștință de așa ceva, am citit și eu în spațiul public. Nu mi-a cerut nimeni demisia, până în acest moment”.

În ceea ce privește o restructurare a Agenției, el a precizat că se face o analiză care va fi prezentată primului ministru.

„Suntem într-o analiză asupra acestui lucru și cât de curând vom prezenta premierului un material în acest sens. (…) Analiza va avea în vedere eficientizarea factorului uman, raportat la veniturile încasate la bugetul de stat pe fiecare regiune și la numărul de contribuabili administrați”, a mai arătat președintele ANAF.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.