Dragnea susține că este victima lui Soros

0

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, luni, despre acuzaţiile sale cu privire la implicarea miliardului George Soros în activitatea PSD, aşa cum spunea şeful PSD duminică, el afirmând că nu ştie ce are omul de afaceri cu el sau cu PSD, dar „e ceva”. Dragnea a precizat că a aflat aceste lucruri pentru că „vorbeşte lumea”.

Liviu Dragnea a fost întrebat „ce are George Soros cu el sau cu PSD”, liderul PSD spunând că nu ştie, dar este convins că „ceva e”.”Asta este o întrebare la care aş vrea să am răspuns. Nu ştiu, dar ceva e, pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă şi din prea multe părţi vin acest informaţii. Nu prea mai cred în coincidenţe”, a spus Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Întrebat de unde are aceste informaţii, el a spus că „vorbeşte lumea”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, la România TV, că ancheta DNA privind aspecte publicate în urma investigaţiei jurnalistice a Rise Project nu îl vizează, deoarece el nu are nicio afacere în Brazilia şi nu a trasferat bani în această ţară, totul pornind de la George Soros, care este, în opinia sa, „un personaj malefic”.

Şi premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei PSD-ALDE, că este „evident” că miliardarul George Soros are interesul ca, destabilizându-l pe Liviu Dragnea, să destabilizeze partidul, coaliţia de guvernare, Executivul de la Bucureşti şi, în final, România.

În altă ordine de idei, Dragnea a respins, luni, informaţiile prezentate de Rise Project privind legăturile sale cu firma Tel Drum, afirmând că nu are acţiuni la purtător şi nici nu se află „în spatele” ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise şi în cazul cărora a fost dispusă neînceperea urmăririi penale.

Dragnea a fost întrebat despre informaţia privind acţiunile la purtător pe care le-ar avea la Tel Drum, el afirmând că s-a interesat la specialişti, care i-au explicat că legislaţia din România nu permite ascunderea acţiunilor. „Nu am nicio acţiune la purtător la nicio societate. (…) Nu poate să existe în România cineva care să aibă acţiuni de care instituţiile statului să nu ştie, iar eu nu am acţiuni la purtător”, a spus Dragnea, potrivit News.ro.

Întrebat dacă are însă legături cu Tel Drum, liderul PSD a spus că se tot vorbeşte despre acest lucru de 12 ani, însă nu au fost descoperite astfel de legătură.

„Această ciorbă s-a reîncălzit de atâtea ori încât nu mai are niciun gust, după părerea mea. Au fost anchete, dosare începute şi închise, au fost oameni audiaţi, cercetaţi, s-au dat neînceperea urmăririlor penale. (…) Nu sunt nici în spatele, nici în faţă, nici în stânga, nici în dreapta acestei societăţi”, a spus el.

Liviu Dragnea a contestat şi informaţiile privind afacerile sale în Brazilia.”N-am ascuns niciodată că am mers în această ţară. Am avut îndrăzneala să merg şi în alte ţări. Nici lucrul ăsta nu l-am ascuns. N-am transferat bani în Brazilia, n-am transferat bani în nicio altă ţară. N-am făcut afaceri în Brazilia şi nu am afaceri în Brazilia şi nici în altă ţară”, a spus şeful PSD.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”, care descrie o „reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept „deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

DNA a anunţat, vineri, că ”o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei. Dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând în luna februarie începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis, vineri, un comunicat de presă în care spune că o parte din aspectele conţinute în investigaţia publicată joi de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, iar în acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, în 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

Totodată, DNA afirmă că după începerea urmăririi penale au fost solicitate informaţii inclusiv de la autorităţile din Brazilia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.