Numărul atașaților comerciali ai României va ajunge la 110!

0

Ministerul pentru Mediul de Afaceri și-a propus creșterea numărului de atașați comerciali ai României în străinătate de la 83 la 110 și va lansa la 1 septembrie un concurs pentru ocuparea acestor posturi, a declarat, luni, ministrul de resort, Ilan Laufer.

El a explicat că, în prezent, există doar 83 de posturi de atașați comerciali, din care sunt ocupate aproape 50.

„În 2010-2011, rețeaua noastră externă avea peste 135 de atașați. În acest moment avem un număr de 83 de atașați și nu toate posturile sunt ocupate. În guvernarea tehnocrată s-a decis chemarea acasă a aproape jumătate din rețeaua externă și atunci au rămas circa 40 și ceva de trimiși la post. Noi am încercat și am reușit ocuparea unor posturi strategice printr-o măsură de voluntariat pe o perioadă de 13 luni, dar lucrul acesta nu mă mulțumește”, a spus Laufer, prezent la conferința de deschidere a Săptămânii Diplomației Comerciale, organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, citat de Agerpres.

El a amintit că suntem într-un context global nou, în care Statele Unite au o nouă politică de abordare a comerțului, Marea Britanie duce negocieri intense cu Uniunea Europeană pe diverse teme, iar România se pregătește pentru preluarea președinției UE.

Ministrul a mai spus că speră să primească banii necesari la rectificarea bugetară din această vară.

El a adăugat că va exista o evaluare a modului în care atașații atrag investiții în România și reușesc să ajute companii din România să se internaționalizeze, evaluare de care va ține cont.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.