„Ana, mon amour”, la Festivalul de Film de la Ierusalim

0

Filmul „Ana, mon amour”, regia Călin Peter Netzer, va participa în competiția internațională a Festivalului Internațional de Film de la Ierusalim, organizat în perioada 13-23 iulie, informează un comunicat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv transmis, marți, Agerpres.

„Ana, mon amour” este analiza unei povești de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate și delicate momente din evoluția unui cuplu. Toma și Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid și încep o relație de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma își asumă rolul de protector necondiționat. Deși pare să dețină controlul asupra relației, ani mai târziu el se trezește gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înțelege, forțându-se până la limită în încercarea de a o salva”, se arată în sinopsisul peliculei.

Filmul regizat de Călin Peter Netzer a fost distins cu Ursul de Argint pentru cel mai bun montaj la Berlinala 2017.

Festivalul Internațional de Film de la Ierusalim aniversează la ediția din acest an 33 de ani de activitate, prima ediție având loc pe 17 mai 1984, la Cinemateca din Ierusalim. În cele 10 zile de festival sunt proiectate în medie 150-200 de filme în cadrul secțiunilor: Panorama (producții internaționale), Documentary Films, The Jewish Experience (filme care abordează subiecte precum identitatea evreiască sau istoria evreilor), Spirit of Freedom (filme despre libertate și drepturile omului), Television Dramas, New Directors și Israeli Film (premiere ale producțiilor israeliene).

Printre invitații de onoare ai Festivalului, de-a lungul anilor, se numără Warren Beaty, Marcello Mastroiani, Robert de Niro, Roberto Benigni, Jane Fonda, Michael Haneke, Claude Lelouch, Lucian Pintilie sau Roman Polanski.

În perioada 14-16 iulie, criticul de film Mihai Chirilov va participa, cu sprijinul ICR Tel Aviv, la programul de evenimente dedicate profesioniștilor din domeniul cinematografiei organizate în cadrul festivalului, informează sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.