Premierul Tudose, despre aderarea la zona euro

Share:

Aderarea României la zona euro este „un angajament” pe care țara noastră l-a luat odată cu intrarea în Uniunea Europeană, a afirmat marți premierul Mihai Tudose, precizând că mai este foarte mult de lucru „la convergență”.

Întrebat într-o conferință de presă la Bruxelles care este poziția sa față de aderarea României la zona euro, șeful Executivului a răspuns:

„Este un angajament pe care l-am luat odată cu intrarea în Uniunea Europeană. (…) Suntem pe drum, dar mai avem de lucru la convergență, foarte mult de lucru la convergență”.

Potrivit premierului, nu există un termen fixat în acest sens:

„Nu ne-am fixat un termen. Cât de repede posibil, dar nu vrem să ardem niște etape, fiindcă apoi ne facem mai mult rău decât bine”, a spus Tudose.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a precizat că un subiect comun al tuturor întâlnirilor pe care le-a avut, marți, la Bruxelles, a fost pregătirea preluării Președinției Consiliului UE de către România.

„Domnul ministru Victor Negrescu (ministrul delegat pentru Afaceri Europene — n.r.) este foarte implicat, are experiența Parlamentului European și va colabora foarte bine, din câte am înțeles, atât cu domnul președinte Tusk, cât și cu domnul prim-vicepreședinte Timmermans pentru a asigura continuitate în ceea ce înseamnă marile proiecte europene, plecând de la coeziune socială”, a mai afirmat Tudose.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.