Zeci de angajați ai televiziunii publice din Turcia, arestați

Share:

Autoritățile turce au emis miercuri mandate de arestare pe numele a 34 de foști angajați ai televiziunii publice turce TRT, în cadrul anchetei ce-i vizează pe susținătorii predicatorului musulman Fethullah Gulen, autoexilat în SUA și acuzat de Ankara că s-ar fi aflat în spatele loviturii de stat eșuate din iulie anul trecut, informează agenția de presă Reuters, citată Agepres.

Toți cei 34 sunt suspectați că ar fi utilizatori ByLock, aplicație de mesagerie criptată folosită, potrivit de guvernul turc, de susținătorii lui Gulen, potrivit agenției de presă Anadolu, citată de Reuters. Aceste persoane au fost anterior demise, în urma acuzațiilor privind legăturile cu lovitura de stat eșuată.

În cadrul unei operațiuni separate, poliția turcă a arestat miercuri dimineața 14 subofițeri, în șase provincii, în cadrul investigației asupra loviturii de stat, potrivit agenției Dogan, potrivit Agerpres.

În jur de 50.000 de oameni au fost arestați și 150.000 de funcționari de stat, inclusiv cadre didactice, judecători și militari, au fost concediați în contextul stării de urgență declarate după puciul eșuat.

Organizații pentru apărarea drepturilor omului și critici la adresa guvernului afirmă că Ankara se îndreaptă spre un regim autoritar de ani de zile, proces care s-a accelerat după lovitura de stat eșuată și referendumul din aprilie anul curent care a întărit prerogativele președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.