Iohannis se opune impozitării Bisericii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că a vorbi în acest moment despre impozitarea Bisericii i se pare „un fel de aventură fiscală”, fiind nevoie de o discuţine aprofundată, cu toţi factorii implicaţi.

„La acest moment, să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală”, a declarat Iohannis, întrebat despre ideea lansată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici.

Şeful statului a spus că este nevoie de o discuţie „aprofundată”, cu cei vizaţi, astfel încât să se poată veni cu un concept, însă lucrurile nu trebuie grăbite.

Consilierul premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a declarat joi, referindu-se la impozitarea Bisericii, că aceasta trebuie să înţeleagă că este nevoie de bani. „Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani”, a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finanţe.

El a spus că va iniţia discuţia cu reprezentanţii Bisericii pe acest subiect.”Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare”, este o variantă enunţată de consilierul premierului.

Ulterior acestor afirmaţii, Teodorovici a fost demis de premierul Tudose.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.