Niculescu, învinsă la dublu în finala de la Wimbledon

0

Perechea formată din Monica Niculescu și taiwaneza Hao-Ching Chan a fost învinsă fără drept de apel de cuplul rus Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cu 6-0, 6-0 în finala probei feminine de dublu la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Niculescu și Chan, capi de serie numărul 9, au fost întrecute în doar 54 de minute de favoritele nr. 2 ale probei, notează Agerpres.

Finala a început foarte târziu, la 23.30 ora României, după finala masculină de dublu, care a avut cinci seturi.

Monica Niculescu a reușit cea mai mare performanță din cariera sa, egalând totodată cea mai bună performanță românească feminină la Wimbledon. În 1978, Virginia Ruzici juca și ea finala feminină de dublu, alături de iugoslava Mima Jausovec. Cele două au fost învinse de australiencele Kerry Melville Reid/Wendy Turnbull, cu 4-6, 9-8 (10-8), 6-3.

Niculescu și Chan au câștigat mai puțin de 40 de procente din puncte cu ambele servicii, în timp ce rusoaicele au avut peste 60% în ambele cazuri.

Până acum, Monica (29 ani, 25 WTA la dublu) avea drept cel mai bun rezultat la dublu într-un Mare Șlem sferturile de finală în 2010 la Roland Garros și în 2012 la Australian Open. La Wimbledon, cel mai departe ajunsese în optimi la dublu.

Și pentru Chan este cea mai bună performanță din carieră, după sferturi la US Open (2015), Australian Open (2016) și Roland Garros (2016).

Makarova și Vesnina au obținut primul titlu la Wimbledon după ce au mai jucat finala de dublu în 2015. Rusoaicele mai au titluri de Mare Șlem în 2013 la Roland Garros și în 2014 la US Open.

Pentru performanța lor, Niculescu și Chan vor fi răsplătite cu un cec de 200.000 de lire sterline și cu 1.300 de puncte WTA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.