Macron vrea un Brexit dur pentru Marea Britanie

Share:

Franţa urmăreşte ca Parisul să ajungă principalul centru financiar al Europei după Brexit şi preferă un proces de ieşire din UE cât mai dur pentru Londra, conform unui mesaj ajuns în atenţia publică în urma unor scurgeri de informaţii, scrie Business Insider, preluat de ZF, potrivit Mediafax.

Potrivit unor scurgeri de informaţii, Franţa doreşte cel mai dur Brexit pentru Marea Britanie. Ambiţia lui Macron este să facă din Paris centrul financiar al lumii. Într-o notă către Trezorerie, Jeremy Browne, unul dintre europarlamentarii Marii Britanii, a catalogat întâlnirea pe care a avut-o la Banca Franţei drept „cea mai rea pe care a avut-o oriunde în Uniunea Europeană”, informează Mediafax.

Browne a precizat că banca centrală franceză işi doreşte întreruperea şi dezintegrarea serviciilor financiare britanice din Franţa, chiar dacă acest lucru vine cu un cost masiv. „Franţa consideră Marea Britanie drept adversar, nu partener”, a menţionat el. „Suntem martorii unui efort colectiv din partea întregii Franţe, care a devenit mult mai năucitor şi mai agresiv odată cu alegerea preşedintelui Macron”, explică Browne.

În contextul acestor informaţii apărute, Theresa May, premierul britanic, va reaminti cabinetului său că discuţiile guvernamentale la nivel înalt vor trebui să rămână private, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului conservator, citat de Reuters.

Prim-ministrul Edouard Philippe susţine că vrea să transforme Parisul în principalul centru financiar din Europa, după Brexit, pregătind o serie de măsuri pentru a atrage business-ul internaţional, scrie zf.ro, unde puteţi citi mai multe informaţii legate de acest subiect.

„Cabinetul trebuie bineînţeles să poată purta discuţii private despre politica Guvernului, iar premierul va reaminti colegilor săi asta”, a transmis purtătorul de cuvânt al Theresei May. Negociatori din partea Marii Britanii şi ai Uniunii Europene s-au întâlnit, luni, la Bruxelles, pentru o nouă rundă de discuţii în privinţa Brexit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.