Voiculescu află marți dacă va fi eliberat condiționat!

Share:

Tribunalul București decide, marți, dacă admite cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu, acesta executând la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ‘ICA’.

Decizia pe care o va lua tribunalul este definitivă.

Vineri, Dan Voiculescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență București, surse din spital declarând că afecțiunea pentru care a fost adus din penitenciar este „una serioasă”. Deocamdată, el nu a fost supus unei intervenții chirurgicale, au adăugat sursele citate, informează Agerpres.

„Domnul Dan Voiculescu se află internat la Spitalul Universitar de Urgență București cu probleme serioase și vă aducem la cunoștință faptul că atât domnia sa, cât și familia și-au exprimat în scris dorința de a nu fi divulgate informații cu privire la starea de sănătate. Vă rugăm să luați act de aceste precizări și să înțelegeți că nu pot fi furnizate date cu caracter confidențial”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul spitalului.

Săptămâna trecută, Tribunalul București a judecat o contestație a DNA, după ce Judecătoria Sectorului 5 a admis, pe 9 iunie, cererea de eliberare formulată de Dan Voiculescu.

Un procuror de la DNA a spus în sala de judecată că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar și nu îndeplinește condițiile pentru eliberare.

Procurorul a arătat că există o disproporție mare între cele 56 de zile câștigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, față de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. Reprezentantul DNA a cerut instanței să țină cont și de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri.

„Comisia a stabilit că scopul pedepsei nu a fost atins. Trebuie analizat comportamentul condamnatului, care transpare în procesul verbal întocmit de Comisia de la Penitenciarul Rahova. Vă rog să analizați dovezile temeinice de îndreptare. Voiculescu nu a avut un comportament merituos, ci unul obișnuit al oricărei persoane condamnate. Inculpatul nu a achitat prejudiciul din dosarul în care a fost condamnat și nici măcar cheltuielile judiciare către statul român”, a mai spus atunci procurorul, care a subliniat faptul că Dan Voiculescu contestă în instanțe decizia pe latură civilă din dosarul ICA.

De cealaltă parte, avocatul lui Voiculescu, Florian Șurghie, a susținut că omul de afaceri a avut un comportament normal în detenție și a fost recompensat de 12 ori, aceasta fiind o dovadă de îndreptare.

Avocatul a adăugat că Dan Voiculescu nu a achitat prejudiciul din dosarul ICA deoarece are toată averea sub sechestru și nu are disponibil „niciun leu”, cu excepția pensiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.