BRD Bucharest Open: Bogdan o elimină pe Cîrstea

Ana Bogdan (108 WTA) a câștigat, marți, duelul româncelor din primul tur al turneului BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, învingând-o pe favorita numărul 6, Sorana Cîrstea (53 WTA), cu 6-4, 6-2.

Ana Bogdan a început foarte bine partida și s-a distanțat repede la 5-0 în primul set, Sorana Cîrstea reușind să câștige primul ghem abia după 30 de minute de joc. Aceasta din urmă a încercat o revenire ce părea imposibilă, însă a pierdut în cele din urmă primul set cu 4-6.

Setul al doilea a fost puțin mai echilibrat în debutul său, dar Ana Bogdan a reușit să se desprindă la 3-2 și să se impună în final cu 6-2. Meciul a durat 1 oră și 35 de minute, Ana Bogdan având un procentaj mai bun la primul serviciu, 61%, față de 58% al adversarei sale. În schimb, Sorana Cîrstea a făcut 7 duble greșeli, față de doar 4 ale Anei Bogdan.

Cele două jucătoare române se mai întâlniseră până luni doar o singură dată, anul trecut în primul tur la US Open, când Ana Bogdan s-a impus cu scorul de 0-6, 7-5, 6-2.

În urma victoriei de luni, Ana Bogdan și-a asigurat 3.310 dolari și 30 de puncte WTA. În optimile de finală ale competiției, ea o va întâlni pe Cagla Buyukakcay din Turcia (165 WTA).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.