EUROPAfest Summer Edition 2017

Festivalul EUROPAfest, eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, aduce în cadrul ediției de vară de la Sinaia 5 concerte de muzică clasică și Summer Music Academy Sinaia. Devenit deja o tradiție, concertul invitaților speciali are loc la Castelul Peleș, în Sala de concerte a reședinței regale. Astfel, pe 20 iulie, la ora 19:00, jmEvents și partenerii festivalului – Primăria Sinaia, Hotel Mara și Muzeul Peles, invită publicul să se bucure de o seară de muzică în compania unora dintre cei mai apreciați artiști ai zilelor noastre:

Remus Azoiței | Marea Britanie, produs de renume al școlii românești de vioară, stabilit în Anglia dupa terminarea studiilor la Juilliard School – New York, face parte azi din elita muzicii londoneze. A concertat în săli prestigioase precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields și Wigmore Hall în Londra, Teatro La Fenice Veneția, Auditorio Nacional Madrid și Konzerthaus Viena. A colaborat cu artiști renumiți precum Lawrence Foster, David Geringas, Gerard Causse, Michael Sanderling, Adrian Brendel. The Strad l-a numit „un virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloasă”.

Irina Mureșanu | SUA a câștigat inimile audienței și ale criticilor prin concertele sale pline de emoție, eleganță și sensibilitate. Evoluțiile Irinei Mureșanu au fost frecvent citate printre cele mai bune reprezentații de muzică clasică „Best of Classical Music Performances” de către Boston Globe și recitalul ei din seria Emerging Artist Celebrity Series a fost în Top 10 Evenimente Muzicale ale revistei TAB. Irina Mureșanu a evoluat în cele mai renumite săli de concerte din nordul Americii, Europa și Asia alături de orchestre prestigioase – Miami Symphony Orchestra, Orchestre de la Suisse Romande (Geneva), Metropolitan Orchestra (Montreal), Boston Philharmonic printre altele.

Dacă pentru audiență concertul este o oază de relaxare și răsfăț auditiv, pentru artiștii sosiți din peste 10 țări este un prilej de a urmări cu interes și de a învăța din evoluțiile de excepție ale protagoniștilor, care timp de 12 zile le sunt profesori în cadrul Summer Music Academy Sinaia. Tinerii muzicieni participanți în cadrul programului vor avea șansa de a-și arăta talentul și cunoștințele acumulate în cadrul a două concerte organizate la Castelul Peleș, programate pe 22 iulie și 23 iulie, începând cu ora 19:00.

Doi dintre studenții academiei, care s-au remarcat prin evoluțiile de excepție și printr-un parcurs profesional impresionant vor susține un concert aparte, alături de Irina Mureșanu în Parcul Dimitrie Ghica, pe data de 19 iulie de la ora 19:00. Ei au susținut deja un mini-recital în 14 iulie, alături de Remus Azoiței la Sala King’s Valley – Hotel Mara, care a fost un real succes, publicul aplaudând minute în șir.

  • Octavian Pîrlea este unul dintre cursanții pentru care participarea la Summer Music Academy Sinaia a jucat un rol crucial. Talentul lui ieșit din comun a fost remarcat anul trecut, când a participat pentru prima dată la academie, de prof. Remus Azoiței. La inițiativa acestuia, tânărul de doar 16 ani, a fost acceptat la prestigiosul colegiu Purcell din Londra, una din cele mai importante școli de profil pe plan mondial, primind o bursă integrală, în valoare de 30.000 de lire sterline.
  • Radu Kis, laureat al ultimei ediții Jeunesses International Violin Competition Dinu Lipatti este un tânăr violonist de mare perspectivă, cu o tehnică de invidiat, Remus Azoiței declarând “Este unul din adevăratele talente ale României și ne bucurăm sa îl avem în proiect”.

Toate concertele sunt deschise publicului. Accesul se face pe bază de invitații, dar se acordă si intrare liberă în limita locurilor disponibile. Bucurați-vă de eleganța muzicii clasice într-o seară de vară la Castel !

Informații suplimentare: 0720.31.61.62 | office@jmEvents.rowww.jmEvents.ro

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.