Porolissum Fest, un uriaș succes în 2017!

0

Festivalul de reconstituire istorică ajuns la a VII-a ediție, Porolissum Fest, ce a strâns, duminică, peste 2.000 de participanți în castrul roman din apropierea Zalăului, are șanse de creștere și trebuie să continue, apreciază reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, organizatorii evenimentului.

Potrivit managerului instituției organizatoare, Corina Bejinariu, evenimentul, ce s-a derulat în acest an atât la Zalău — sâmbătă, cât și la Porolissum — duminică, în parteneriat cu Primăria Zalău, a fost cea mai reușită ediției, publicul fiind încântat de demonstrațiile de luptă, dar și de atelierele interactive și rețetele romane prezentate de cei circa 150 de membri ai asociațiilor de reconstituire istorică prezenți la Porolissum Fest, informează Agerpres.

„Am beneficiat de un public absolut fantastic și din punct de vedere al implicării și din punct de vedere al numărului de participanți. În estimarea noastră este cea mai bună participare la acest eveniment, la Porolissum. Ne bucură acest lucru, ne dă speranță, ne arată că patrimoniul contează, are o șansă, nu doar din punct de vedere al cercetării și valorizării lui, ci și din punct de vedere al ‘gustării’ lui de către public și acest lucru arată că eforturile noastre de-a lungul timpului nu au fost zadarnice. Avem speranța că acest festival, și nu doar acest festival, ci și alte evenimente organizare la Porolissum au șansa de a atrage cât mai mult public. (…) Am convingerea că tot acest public care a fost duminică acolo a venit pentru că e vorba de Porolissum, pentru că e vorba de zona această splendidă și pentru că e vorba de spectaculozitate unui eveniment într-un loc care păstrează nealterat aerul epocii respective. Niciun festival de reconstituire istorică din România nu arată atât de bine și nu reușește să surprindă atât de bine atmosfera epocii ca acest festival. Cred că toată lumea este în asentimentul nostru că Porolissum Fest trebuie să continue și are șanse de creștere, din punct de vedere al atractivității lui”, a precizat Corina Bejinariu, marți, într-o conferință de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.