Lucrările de construcții, pe tobogan

Share:

România a înregistrat, în luna mai 2017, cel mai mare declin al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, minus 16,7%, comparativ cu luna mai 2016, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, lucrările de construcții au crescut cu 2,6% în luna mai 2017, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, iar la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcții au înregistrat un avans de 2,5%. Eurostat precizează că doar trei state membre UE, în frunte cu România, au înregistrat o scădere în ritm anual a lucrărilor de construcții în luna mai, informează Agerpres.

De asemenea, în luna mai 2017, comparativ cu luna aprilie 2017, România a raportat un declin al lucrărilor de construcții de 1,3%, mai mare decât declinul de 1,1% înregistrat la nivelul UE sau de 0,7% înregistrat în zona euro. În rândul statelor membre UE, cea mai mare scădere lunară a lucrărilor de construcții a fost consemnată în Slovenia (minus 10,6%), Suedia (minus 7,1%) și Slovacia (minus 4,9%). La polul opus, cele mai mari creșteri lunare ale lucrărilor de construcții au fost înregistrate în Ungaria, 7,6%, Bulgaria, 3,6%, și Italia, 2,7%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.