Grindeanu nu mai este șeful PSD Timiș!

Secretarul de stat din Ministerul Învăţământului, Petru Andea, va coordona activitatea PSD Timiş, după ce la sediul organizaţiei ar fi ajuns documentul de excludere din partid a fostului premier Sorin Grindeanu.

Secretarul de stat Petru Andea a declarat că a fost chemat de secretarul general al PSD, Marian Neacşu, pentru a-i comunica faptul că va coordona activitatea organizaţiei Timiş.

„Aşa mi s-a comunicat de către secretarul general al PSD, domnul Neacşu (Marian Neacşu – n.r.). Nu am avut nicio altă discuţie înainte cu domnul Dragnea. M-a chemat domnul Neacşu şi mi-a spus că asta a hotărât conducerea PSD. Am zis mulţumesc frumos. Sunt încă la Bucureşti, la minister. Nu singur, ci cu domnul Căprar (Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad). Mâine o să trec pe la filială să văd dacă a ajuns şi hârtia cu excluderea lui Sorin Grindeanu. Am înţeles că de luni a fost trimisă. O luăm încet, încet. cu binişorul. Eu sunt vicepreşedinte al filialei”, a declarat Andea, citat de Mediafax.

Andea a precizat că a convenit cu conducerea PSD să preia conducerea organizaţiei Timiş de la 1 august, deoarece sâmbătă va pleca în concediu.

Petru Andea este secretar de stat la Ministerul Învăţământului, numriea fiind realizată de Sorin Grindeanu, când era premier. Andea a rămas în funcţie şi în actualul guvern condus de Mihai Tudose.

Petru Andea are 68 de ani şi a fost, în perioada 1975 -1983, preşedintele Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România (UASCR) pe Centrul Universitar Timişoara. În 1995 s-a înscris în Partidul Socialist, care a fuzionat în 2000 cu PSDR, iar în 2001 cu PDSR, formând PSD.

După aflarea deciziei luată de PSD, fostul premier Sorin Grindeanu a reacţionat pe Facebook.

”În 2016, pentru prima oară, organizaţia care în 2014 mi-a acordat un vot de încredere, PSD Timiş, a câştigat alegerile! Este un rezultat care nu poate fi contestat de niciunul dintre membrii care au decis excluderea mea din partid şi, cel mai important, este un rezultat care a arătat modul în care PSD Timiş a reuşit să se apropie de oameni prin implicare şi respect. PSD a decis astăzi să pună în fruntea Organizaţiei Timiş a Partidului Social Democrat o conducere bicefală. Nicio decizie, însă, luată de actuala conducere nu mă va determina să accept, ca membru de 21 de ani, că partidul trebuie să fie condus din Arad, una dintre cele mai slabe organizaţii PSD din ţară, lucru confirmat de rezultatele obţinute. Mergem înainte!”, a scris Grindeanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.