Festivalul de Canto „Hariclea Darclee”, la debut

Cea de-a XXI-a ediție a Concursului Internațional de Canto ‘Hariclea Darclée’ se deschide marți seară, cu concertul inaugural susținut de laureații ediției anterioare, câștigători ai Premiului I și Marelui Premiu Darclée, soprana Silvia Micu și tenorul Ioan Hotea, acompaniați la pian de Alexandru Petrovici.

La ediția din acest an a Concursului Internațional de Canto ‘Hariclea Darclée’, care se desfășoară în perioada 25 iulie — 6 august, la Teatrul ‘Maria Filotti’ din Brăila, s-au înscris 200 de concurenți din 18 de țări, potrivit informațiilor furnizate de Fundația Darclée, informează Agerpres.

‘Numărul record de 200 de concurenți din acest an întărește acel credo formulat de mine adeseori, conform căruia nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul’, declară inițiatoarea Concursului Internațional de Canto ‘Hariclea Darclée’, soprana Mariana Nicolesco.

În paralel cu competiția de canto, pe 29 iulie va fi organizată o conferință cu videoproiecții susținută de muzicologul și medicul foniatru dr. Stephan Poen, cu tema ‘Din nou despre Gloria Muzicii: Omagiu lui Nicolae Herlea la 90 de ani de la naștere’.

Pe 3 august va fi ovaționat marele pianist Matei Varga, venit special de la New York pentru a celebra la Brăila Centenarul Dinu Lipatti.

Pe 4 august va avea loc reprezentația cu opera ‘I Pagliacci’ de Leoncavallo, operă în care au triumfat pe scenele lumii Hariclea Darclée, Nicolae Herlea și Mariana Nicolesco.

Pe 5 august, în prezența 10-15.000 de spectatori, va avea loc pe Esplanada Dunării tradiționalul Concert Extraordinar la care iau parte laureații Concursului Darclée cu participarea Corului Filarmonicii George Enescu și a Orchestrei Festivalului Darclée, dirijor fiind maestrul Marco Balderi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.