Nouă aplicație de mobil pentru rezidenți

0

Prima aplicație de mobil destinată pregătirii medicilor rezidenților în medicină de urgență, medEasy, a fost lansată, marți, la spitalul Floreasca, în prezența șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, care a subliniat că aceasta este o foaie de parcurs pentru medicii rezidenți, care le va permite să raporteze procedurile medicale mai ușor și mai rapid.

„(…) Noi am vrut să aducem o mai bună calitate și o mai bună interacțiune între medicul rezident și cel care îl pregătește în domeniul medicinei de urgență. Deci, este o aplicație care este închisă pentru medicii rezidenți, nu este deschisă populației. Este o aplicație care o să ne ajute foarte mult să creștem calitatea în pregătire. (…) Inițial, medicii rezidenți introduceau pe calculator pentru a urmări procesul lor de pregătire. (…) Qualitance au fost alături de noi când s-a discutat ideea acestei aplicații, care să se lege de programul inițial și să devină o interfață mult mai ușoară pentru rezidenți și pentru formatori, folosind telefonul. Rezidentul poate să introducă ce a făcut, formatorul lui vede ce a trecut, îl validează și atunci noi știm timp de cinci ani, cât rezidentul este în pregătire, ce a făcut și la ce s-a expus”, a declarat Raed Arafat la lansarea aplicației mobile de către DSU și Qualitance, aceasta urmând să fie gratuită.

Aplicația poate să fie folosită și de alte programe de rezidențiat și va reprezenta un istoric al intervențiilor pe care le fac rezidenții, fiind impuse bareme pentru fiecare procedură.

„Avem formator pentru fiecare grup de rezidenți și trebuie să știm dacă rezidentul este pregătit bine când ajunge la examen final, care este unul greu, rata de trecere nu depășește 70% în primă încercare. Deci, această aplicație ne va ajuta să vedem că rezidentul a fost expus în timpul pregătirii sale la manevrele pe care trebuie să le știe. Există un barem pentru fiecare lucru pe care trebuie să-l știe. De exemplu, cerem 40-50 de intubații, sub anestezie, drenaj toracic — trebuie să fie minim făcute 10. Acestea toate o să figureze ca un istoric, ca o foaie de parcurs a rezidentului pentru cel care-l examinează sau care-i validează stagiile făcute”, a explicat Arafat.

El a subliniat că aplicația este ușor de folosit și de către medicul rezident, și de către coordonator, acesta putând să-i transmită medicului rezident anumite mesaje.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.