Se intensifică eforturile împotriva SIDA

0

Kenneth Cole, președintele amfAR, o fundație americană împotriva SIDA, a anunțat marți că a lansat o „coaliție” destinată unei mai bune coordonări a eforturilor depuse de diverse organizații mondiale care sunt implicate în lupta contra acestei maladii, în contextul unei scăderi a finanțărilor, informează AFP.

„Dacă vrem ca epidemia de SIDA să nu mai fie o problemă majoră de sănătate publică până în 2030, obiectiv fixat de ONUSIDA, trebuie să înțelegem etapele prin care trebuie să trecem și să ne repartizăm resursele științifice și financiare în funcție de aceste priorități”, a declarat pentru AFP cunoscutul stilist american, implicat din anii 1980 în lupta împotriva acestei epidemii.

Or, pe teren, actorii implicați în activitățile de prevenție, accesul la tratamente și căutarea unui tratament sau a unui vaccin „nu vorbesc suficient între ei”, consideră Kenneth Cole.

Denumită „End AIDS” („Să punem capăt SIDA”, n.r.), această coaliție cuprinde peste 30 de organizații, inclusiv ONUSIDA și Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei și malariei, dar și organizația sud-africană Caprisa & Pepfar și planul de ajutorare de urgență al Statelor Unite în lupta contra SIDA în străinătate.

„Vrem să promovăm și să amplificăm munca pe care o fac aceste organizații (…) Nu încercăm să reproducem lucruri care au fost deja făcute în altă parte”, a explicat Kenneth Cole.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.