Ed Sheeran, nominalizat la Mercury Prize

Share:

Cântărețul Ed Sheeran a primit joi prima lui nominalizare la Mercury Prize, o recunoaștere a succesului deosebit de care s-a bucurat în topuri cel de-al treilea album de studio al său, intitulat „÷ (Divide)”, informează BBC.

Starul britanic va avea parte însă de o concurență acerbă din partea a doi reprezentanți ai stilului grime, Stormzy și J Hus, și a rapperului Loyle Carner, care au fost nominalizați fiecare pentru albumele lor de debut, informează Agerpres.

În 2016, rapperul Skepta a câștigat Mercury Prize, un trofeu însoțit de un cec în valoare de 25.000 de lire sterline, învingându-l pe favoritul caselor de pariuri, regretatul David Bowie.

Doi foști câștigători ai premiului Mercury, trupele The xx și Alt-J, se află și ele pe lista scurtă a nominalizărilor din acest an, ce cuprinde 12 artiști.

Casele de pariuri au anunțat deja favoriții la trofeul din 2017, Sampha și Stormzy, fapt care îl plasează pe Ed Sheeran într-o postură mai puțin obișnuită pentru un star de calibrul său.

Nominalizarea lui Ed Sheeran reprezintă totuși un fapt remarcabil, deoarece Mercury Prize este atribuit foarte rar unui artist pop din mainstream.

În ultimii ani, albume celebre precum „25” al cântăreței Adele și „In the Lonely Hour” al cântărețului Sam Smith au fost ignorate de juriul acestui trofeu, care dorește să recompenseze stiluri muzicale noi și mai puțin apreciate de publicul larg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.