Mariana Nicolesco, la Concursul „Hariclea Darclée”

Share:

Soprana Mariana Nicolesco, inițiatoarea Concursului Internațional de Canto ‘Hariclea Darclée’, care s-a deschis marți seară, la Brăila, a mulțumit miercuri, într-un comunicat de presă, ‘minunatului public brăilean, care n-a ținut seama nici de ploaie, nici de tornadă’, pentru a fi prezent la acest eveniment.

‘Nori negri năvăliseră ca un fluviu aerian deasupra Dunării, care parcă n-ar mai fi existat. Ploua și furtuna violentă dobora copaci înalți până și în parcul din fața teatrului în care urma să aibă loc deschiderea festivă și Concertul Inaugural al Festivalului și Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée 2017. Și, totuși, brăilenii n-au lipsit de la marele eveniment, plecând spre case după trei ore extraordinare, când urgia timpului se domolise, cu sufletele pline de bucurie. Cântul a învins furia naturii, memoria legendarei soprane Hariclea Darclée fiind onorată și de această dată în mod superlativ’, se arată în comunicat, informează Agerpres.

Cea de-a XXI-a ediție a Concursului Internațional de Canto ‘Hariclea Darclée’ s-a deschis marți seară, cu Concertul inaugural susținut de laureații ediției anterioare, câștigători ai Premiului I și Marelui Premiu Darclée, soprana Silvia Micu și tenorul Ioan Hotea, acompaniați la pian de Alexandru Petrovici, care au interpretat arii din Bellini, Rossini, Donizetti, Flotow, Delibes, Puccini și Verdi.

Spre surprinderea tuturor, actrița Wanessa Radu a dat citire unei scrisori emoționante a unei brăilence de 90 de ani, Valeria Ursan, prezentă din 1995 încoace la toate manifestările Darclée, care i-a mulțumit public Marianei Nicolesco ‘pentru tot ce a adus și aduce brăilenilor’ prin organizarea acestui eveniment.

Pentru organizarea acestei ediții, Consiliul Local Brăila a alocat suma de 600 mii lei, iar Consiliul Județean 40 mii lei, prin intermediul Filarmonicii ‘Lyra — George Cavadia’, costurile totale ale organizării acestui eveniment, care se desfășoară sub înaltul patronaj al UNESCO, fiind de 1.800.000 lei.

La ediția din acest an a Concursului Internațional de Canto ‘Hariclea Darclée’, care se desfășoară în perioada 25 iulie — 6 august, la Teatrul ‘Maria Filotti’ din Brăila, s-au înscris două sute concurenți din 18 de țări, potrivit informațiilor furnizate de Fundația Darclée.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.