Educația juridică, predată în școli din toamnă!

Din toamnă, elevii vor putea opta pentru o nouă disciplină. Educația juridică se va face de la clasa pregătitoare până la liceu. Dacă pentru cei mici noțiunile legislative vor fi explicate prin joacă, la liceu orele vor fi ținute chiar de specialiști în drept. Deocamdată, nu se știe cum vor arăta aceste cursuri și nu există nici auxiliare.

Protocolul semnat între ministerul Justiției, ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte și Ministerul Public prevede ca, din toamană, elevii să facă Educație juridică. Școlarii vor afla din clasa pregătitoare ce au voie să facă în spațiul public și ce nu, astfel încât să nu încalce legea.

Materia este, deocamdată, opțională, iar în procesul de predare vor fi implicați judecători, avocați, mediatori și notari.

Reprezentanții ministerului Educației nu știu cum vor arăta aceste ore de Educație juridică și nici auxiliare nu au. Oficialii din cele cinci instituții se gândesc la realizarea unor materiale didactice cu informații juridice pe înțelesul elevilor.

Până acum, astfel de ore au fost organizate în școli de polițiști sau magistrați, însă doar în cadrul orelor de dirigenție. Proiectul de Educație Juridică face parte din programul de guvernare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.