Liberalii vor audierea ministrului Finanțelor în Parlament

0

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat, vineri, că formaţiunea a depus la conducerea Parlamentului României o solicitare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare pentru audierea ministrului de Finanţe, dar şi pentru ca Avocatul Poporului să prezinte raportul cu privire la constituţionalitatea OG 4/2017 şi să se numească un nou Consiliu de Administraţie la SRR.

„PNL a depus astăzi (vineri – n.r) trei solicitări la conducerea Parlamentului României.PNL solicită conducerii Camerei Deputaţilor convocarea unei sesiuni extraordinare pentru audierea ministrului de Finanţe. În plus, PNL solicită ca, odată convocată sesiune extraordinară, să fie prezentat raportul Avocatului Poporului cu privire la constituţionalitatea OG 4/2017 şi numit un nou Consiliu de Administraţie la SRR”, a anunţat Turcan, într-o conferinţă de presă.

Aceasta susţine că ministrul trebuie „să explice în faţa Parlamentului dezastrul arătat de execuţia bugetară şi să prezinte principiile şi priorităţile după care se va face rectificarea bugetară din luna august”.

„Rectificarea bugetară devine extrem de important pentru că să corecteze pe fond cursul politicilor fiscal-bugetare imprimat de guvernările Dragnea I şi II, un curs vizibil nociv pentru economia şi finanţele României”, a mai declarat Raluca Turdan.

Potrivit acesteia, „greşelile trebuie îndreptate, prin măsuri urgente şi eficiente”.

„În acest moment, în niciun minister nu se mai fac investiţii majore de teamă că, din această toamnă, nu vor mai fi bani pentru salarii. Premierul Tudose a recunoscut că execuţia bugetară «nu este foarte bună» şi că există «un blocaj imens»”, a mai spus Turcan.

Potrivit acesteia, cifrele din ultimele şase luni arată minus un miliard de lei pentru investiţii, mai putini bani, cu 482,8 milioane lei, din impozitul pe profit (mai mic cu 6,3% faţă de anul 2016), mai putini bani din încasări de TVA.

„Realitatea este ca guvernele Dragnea I şi II s-au îndatorat pentru consum şi cheltuieli curente, nu pentru a crea locuri de muncă”, a mai spus Turcan, adăugând că ministrul de Finanţe trebuie să explice cum s-a ajuns aici.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.