Preotul Pomohaci, exclus din Biserică!

0

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat minori în scopuri sexuale, a fost exclus din biserică, în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia. Decizia este executorie.

Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit – asta înseamnă că nu mai poate fi preot și nu mai poate ocupa niciun post în activităţile bisericeşti. Decizia a fost luată de Consistoriul Eparhial de la Alba Iulia. Decizia executorie, dar poate fi contestată.

„În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunţat şi a decis caterisirea părintelui Cristian Pomohaci, adică pierderea preoţiei pentru totdeauna şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti. Decizia a fost aprobată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabilă. Poate fi atacată în termen de 15 zile la Mitropolie”, a declarat, vineri, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Preoţii care l-au judecat pe Cristian Pomohaci îi ceruseră dovezi preotului în apărarea sa, însă acesta nu a fost joi la şedinţă. În urmă cu câteva zile,  avocaţii săi ar fi comunicat că este bolnav şi vrea să se retragă, temporar, de la altar.

Preotul nu a adus până acum nici o dovadă a nevinovăţiei sale, în cele 30 de zile cât a primit răgaz de la superiorii săi. Procurorii au deschis dosar penal pe numele preotului pentru racolare de minori.

Acuzaţiile la adresa preotului Cristian Pomohaci au apărut la sfârşitul lunii iunie, când în presa locală a fost difuzată o înregistrare audio incriminatoare. Este vorba despre o presupusă discuţie între preot şi un tânăr de 17 ani, căruia Pomohaci i-ar solicita favoruri sexuale contra unor sume de bani.

Procurorii au deschis dosar de cercetare penală pe numele preotului pentru racolare de minori. Dosarul se află acum la Parchetul General.

După deschiderea anchetei, Cristian Pomohaci a fost oprit de la oficierea de slujbe religioase timp de 30 de zile, perioadă în care i s-a cerut să aducă dovezi în apărarea sa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.