Europarlamentarul Maria Grapini şi o delegaţie de ofiţeri în rezervă, în vizită la Muzeul Traian Vuia

Miercuri, 2 august, cel mai activ europarlamentar român, însoţit de o delegaţie de ofiţeri în rezervă, va merge în judeţul Timiş, la Făget şi la Muzeul Traian Vuia, într-o vizită de suflet. Maria Grapini şi însoţitorii săi de seamă marchează, prin această acţiune, neuitarea!

“M-am întors, recent, dintr-o scurtă vacanţă, petrecută în ţară, cu familia mea şi am constatat că există o aşteptare reală din partea celor care mai cred în România şi românism! Am decis să merg într-o vizită la Muzeul Traian Vuia, un loc special, dedicat marelui inventator român, pionierul aviaţiei mondiale, omul cu care ar trebuie să ne mândrim în fiecare zi, aici şi pretutindeni! E un demers care mă bucură şi pe care îl întreprind cu bucurie, chiar şi în concediu! Valorile incontestabile merită tot timpul nostru!”, a declarat Maria Grapini.

Umanista Maria Grapini a organizat, la începutul lunii martie, la Bruxelles, un moment grandios, dedicat marelui român. Ţara noastră a fost în centrul atenţiei, în inima Europei, printr-o conferință internațională, urmată de o expoziție, pe tematica mai mult decât generoasă a marcării celor 111 ani scurși de la primul zbor cu un avion mai greu decât aerul, efectuat de Traian Vuia. Au fost prezenți, atunci, reprezentanții Muzeului Banatului din Timișoara, cei care administrează Muzeul Traian Vuia, istorici, specialiști în aviație, europarlamentari români și străini, mass-media internă și internațională. Invitatul de onoare al Mariei Grapini a fost Dumitru Prunariu, primul și singurul cosmonaut român care a zburat vreodată în spațiul cosmic. Evenimentul s-a bucurat de prezența Ambasadei României – Reprezentanța Permanentă și de cea a Reprezentanței NATO la Bruxelles. Umanista Maria Grapini a reuşit să marcheze cei 111 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia, printr-un eveniment despre care a scris întreaga presă naţională şi internaţională.

Miercuri, 2 august, la Muzeul Traian Vuia, vor fi prezentate imagini din timpul acţiunii de la Bruxelles şi se va vorbi despre valori, neam, tradiţii şi pionierat ştiinţific!

grapini 4

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.