Secureanu își plânge de milă pe scările DNA!

0

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucureşti Florin Secureanu s-a prezentat din nou la DNA, luni, pentru a ridica mai multe documente şi a susţinut că în acest moment este întreţinut de iubita lui, singura care are grijă de el.

Florin Secureanu a făcut din nou declaraţii la DNA. „Niciodată nu fac denunţ. Am venit să ridic documente. Am de ridicat 150 de documente, nu am făcut niciun denunţ. Iubita este singura care are grijă de mine, pe banii ei, primeşte de la stat”, a declarat Secureanu pe scările Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrebat de jurnalişti dacă a venit la DNA pentru a face denunţuri.

Florin Secureanu, judecat pentru fapte de corupţie, a fost şi în 24 iulie la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost audiat aproximativ şase ore.

În 12 iulie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis definitiv ca fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucureşti – care se afla în arest preventiv din decembrie 2016 – să fie fi plasat în arest la domiciliu.

Florin Secureanu a arătat atunci în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că regretă faptele de care este acuzat şi le recunoaşte, dorind să fie judecat în procedura simplificată pentru a beneficia de reducerea pedepsei. El a susţinut că are probleme pulmonare care pot fi tratate mai uşor în arest la domiciliu, dar şi că „impactul mass-media” a fost exagerat în cazul său.

„Regret faptele care mi se impută şi le recunosc. N-am fost oscilant în faţa procurorului DNA. Am recunoscut toate acuzaţiile care mi-au fost aduse. Am probleme pulmonare care pot fi tratate mai uşor în arest la domiciliu. Am, de asemenea, lucrări de implantologie care nu au fost terminate. Impactul mass-media a fost exagerat în cazul meu. Conversaţiile din dosar au fost prezentate trunchiat. Doresc să acopăr o parte din prejudiciu. Un vecin vrea să cumpere imobilul aflat în construcţie”, a arătat Secureanu.

La rândul său, procurorul de şedinţă a spus că faptele de care este acuzat Secureanu s-au întins pe o perioadă de şapte ani, că nu a plătit prejudiciul stabilit în dosar şi că în timpul urmăririi penale a avut o atitudine oscilantă. „Nu se impune măsura înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. A acceptat procedura simplificată, dar asta nu înseamnă că a fost diminuată gravitatea faptelor. A făcut acest lucru pentru a beneficia de o pedeapsă redusă”, a arătat procurorul.

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA în 15 mai în dosarul în care este acuzat că a conceput şi a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civilă în acest caz. Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinţe deosebit de grave) şi luare de mită.

Alături de Secureanu, au mai fost trimişi în judecată, în libertate, Margareta Preda, la data faptei director financiar-contabil al Spitalului Malaxa, pentru două infracţiuni de complicitate la delapidare; Traian-Alexandru Nica, la data faptelor specialist IT la acelaşi spital, pentru complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată; Paul Stoica, la data faptelor şef al Serviciului Tehnic – Administrativ al Spitalului Malaxa, şi Ştefan-Lucian Nicolae, la data faptelor tehnician administrativ la aceeaşi unitate medicală, pentru complicitate la delapidare şi fals intelectual, precum şi Eugen Răsoiu, Eugenia Dumitru şi Simona Trandafir, la data faptelor administratori ai unor societăţi comerciale, pentru complicitate la delapidare, dar şi Cristian Ioniţă şi Mihai Mesner, de asemenea administratori ai unor firme, pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti în perioada 1 aprilie 2007 – 29 noiembrie 2016, timp în care „a conceput şi pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.