17 generali SRI, MAI și MApN, trecuți în rezervă!

0

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de trecere în rezervă a 17 cadre militare – trei colonei din SRI, opt generali, cinci contraamirali şi un chestor din MAI- printre ei fiind şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, Marius Harabagiu, care a preluat postul acum trei luni. Deciziile vin la o zi după ce şeful statului a semnat decretele de pensionare a nouă generali din SRI.

Printre cei pensionaţi prin decret prezidenţial se numără şi trei colonei SRI: Mihaela Dumitrescu, Bogdan Pasăre şi Simion Cecan. Ei au fost şi avansaţi în gradul de generali de brigadă cu o stea, la trecerea în rezervă.

Au fost mai pensionaţi generalii Ovidiu Tărpescu, Marius Harabagiu, Gheorghe Badea, Mircea Mîndrescu, Gheorghe Vişan, Dan Angelo Lăpădat, Constantin Zanfir, contraamiralii Cătălin Silviu Dumistrăcel, Tiberiu Frăţilă, Gigi Cristinel Uce, Dan Hăulică şi Ioan Stănciulescu.

Harabagiu a fost şeful Statului Major al Forţelor Terestre, preluând postul în luna aprilie, arată News.ro.

Iohannis i-a trecut în rezervă şi pe generalii Dorin Oltean şi pe Marin Andreiana, din Ministerul Afacerilor Interne, şi a semnat şi încetarea raporturilor de serviciu cu chestorul Ioan Scripniciuc.

Decretele au fost semnate la o zi după ce au fost trecuţi în rezervă nouă generali din SRI, între care Elena Istode, general în SRI, care a fost în vacanţe împreună cu familia deputatului Cristian Rizea. Preşedintele Iohannis i-a mai trecut în rezervă luni pe generalii de brigadă – cu o stea Gheorghe Ceauşu, Sorin Gabriel Cozma, Viorel Adrian Stan, Marioara Morgoş, Vasilică Babiuc, Cornel Văleanu, Emilia Cristina Posaştiuc şi Constantin Marius Stoica, toţi din cadrul SRI, precum şi pe Elena Istode, general în SRI, care a fost în vacanţe împreună cu familia deputatului Cristian Rizea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.