Eveniment — 01 august 2017
Cutremur de peste patru grade în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4.4 grade pe scara Richter s-a produs, marţi, în zona seismică Vrancea, în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremur cu magnitudine 4.4, la o adâncime mai mică de 120 de kilometri, în zona Vrancea, anunţă infp.ro. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (20 km), Covasna (41 km), Întorsura Buzăului (46 km), Mizil (55 km), Târgu Secuiesc (56 km)

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs şi luni seara, în zona seismică Vrancea, în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul a avut loc luni seara, la ora 22:16. Mișcarea telurică s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la adâncimea de 115 kilometri.

Conform sursei citate, seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești(22km), Panciu(29km), Focșani(36km), Mărășești(41km), Râmnicu Sărat (43km).

Tot luni, au mai avut loc trei mișcări seismice de mică amploare în zona Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,3 și 2,9 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur înregistrat de la începutul anului a avut loc pe 8 februarie în Vrancea, seismul având magnitudinea 5 pe scara Richter, fiind resimțit și la București.

În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *