Deputații nu se omoară cu munca!

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor programată miercuri, la ora 11.00, s-a anulat, urmând a fi reprogramată pentru o dată care va fi comunicată ulterior, potrivit unui mesaj transmis parlamentarilor de către secretarul general.

„Şedinta BPCD din data de 2 august, ora 11,00 se reprogramează la o dată care va fi comunicată ulterior”, este mesajul primit de parlamentari.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a infirmat, luni, convocarea Biroului Permanent miercuri pentru sesiunea extraordinară. Liderii coaliţiei au spus că Guvernul i-a anunţat de intenţia de a adopta OUG pentru trecerea ELCEN la Primăria Capitalei, iar ei l-au asigurat că, atunci când soseşte actul normativ la Parlament, Legislativul va fi convocat în sesiune.

”Măsura referitoare la trecerea ELCEN sub autoritatea PMB şi în propritetatea Primăriei Capitalei necesită adoptarea unei OUG pentru care Guvernul nu e abilitat. Dacă această măsură va fi luată prin OUG, atunci Parlamentul se convoacă în termen de 5 zile pentru a lua în dezbatere ordonanţa respectivă. Deci, acest lucru depinde de ceea ce face Guvernul”, a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei la care au participat şi premierul Mihai Tudose şi mai mulţi miniştri.

”Le-am spus că, în momentul în care Guvernul adoptă OUG (privind ELCEN – n.r), Parlamentul – respectiv Camera Deputaţilor sau Senatul – se va întruni în sesiune extraordinară”, a precizat şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

La remarca presei care i-a spus că a convocat Parlamentul în sesiune extraordinară, Liviu Dragnea a susţinut că informaţia este „parţială” şi „greşită”.

La insistenţele presei care i-a spus că există un comunicatul oficial al Camerei Deputaţilor, în care este anunţată şedinţa Biroului Permanent pentru miercuri, la ora 11.00, Liviu Dragnea a reacţionat: „De la Camera Deputaţilor de la cine? Camera deocamdată e condusă de Biroul Permanent şi preşedinte care convoacă şi Camera. Nu am trimis nicio scrisoare, am fost aici”.

„Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc miercuri, 2 august, începând cu ora 11.00 (sala „Barbu Catargiu”, nivel P1). Pe ordinea de zi se află scrisoarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, prin care se solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august”, se arată în comunicatul de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.