Halep, interviu incendiar în presa americană

0

Simona Halep a oferit un interviu publicaţiei americane Washington Post, în care a vorbit despre cariera ei, despre cât de mult iubeşte România, despre colaborarea cu antrenorul Darren Cahill, despre prietenele sale din circuit, despre ce ar fi făcut dacă nu ar fi jucat tenis şi despre visul ei de a câştigat un titlu de Grand Slam.

Simona Halep a acordat un interviu pentru Washington Post, înainte de primul meci de la tuneul american. Întrebată dacă locuieşte în continuare în România, Halep a răspuns: „Casa mea e la Bucureşti, dar oraşul meu natal este Constanţa. Locuiesc în România şi nu mă gândesc să părăsesc ţare mea. Acolo este casa mea. Merg să-mi văd familia după fiecare serie de turnee. Şi după US Open Series voi merge acasă să-mi văd familia. Şi acum vin de acasă.”

Halep a spus că Darren Cahil a schimbat mult în bine, atât atitudinea ei, cât şi partea tehnico-tactică a jocului său.

„Darren mi-a adus încredere, simt că sunt o jucătoare diferită, sunt mai puternică şi mi-am schimbat un pic tactica şi tehnica. Mi-a schimbat mentalitatea, sunt mai pozitivă acum, privesc lucrurile mai relaxată. Înainte nu eram atât de pozitivă şi încă mai lucez la acest aspect, trebuie să fiu şi mai pozitivă. Nu este uşor, dar muncesc din greu. Am început să-mi spun mie însămi mai multe lucruri pozitive. Dar şi negative, atunci când se vede că joc prost şi trebuie să fiu negativă, dar după aceea vreau să schimb către pozitiv, pentru că mă ajută să schimb ritmul şi să devin mai încrezătoare în jocul meu”, a afirmat ea.

Faptul că este cea mai scundă sportivă din Top 10 WTA nu o deranjează pe Halep, care spune că are alte atuuri pentru a se menţine între cele mai bune jucătoare din lume.

„Sunt cea mai scundă din Top 10, cred. Dar am nişte avantaje. Sunt rapidă, joc ok, chiar dacă sunt scundă. Nu e atât de importantă înălţimea. Poate serviciul e important când eşti înaltă. Când eşti mai scundă, nu loveşti atât de puternic, dar sunt ok cu mine însămi, nu cred că sunt atât de scundă, pot fi în top încă mulţi ani”, a explicat a doua jucătoare a lumii.

Întrebată ce ar fi dorit să facă dacă nu ar fi fost jucătoare de tenis, Halep a răspuns că s-ar fi îndrepat probabil către studierea matematicii.

„Este greu de spus, pentru că am început de la patru ani şi jumătate. Dar mi-a plăcut matematica în liceu. Poate aş fi urmat o universitate în acea direcţie. Îmi plac unghiurile, am fost întotdeauna bună la unghiuri. Lucrez la ele şi pe terenul de tenis”, a spus românca.

Reporterul Washington Post a dorit să afle până când are de gând Halep să joace tenis şi care sunt prietenele ei din circuit.

„Sunt inspirată de jucătoarele care evoluează până la vârste înaintate în tenis, dar pe mine nu mă văd jucând peste 32-33 de ani, maximum. Vom vedea. Îmi place să vorbesc cu oricine, nu am persoane speciale. Sunt jucătoare pe care le pot considera ca prietene, Petra Kvitova, Carla Suarez Navarro, Aga Radwanska, româncele şi altele”, a declarat Halep, care a reafirmat că visul ei în tenis este să câştige un Grand Slam: „Oricare, nu contează”.

În cei opt ani de tenis profesionist, Halep a văzut schimbările din acest sport: „Jocul este mai rapid şi mai puternic. Şi jocul meu s-a schimbat, şi eu sunt mai puternică, în picioare şi în lovituri, mi-am îmbunătăţit mişcarea. Fiecare îşi îmbunătăţeşte evoluţia în felul lui. Totul este important în zilele acestea.”

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, va evolua, marţi, de la ora 20.50, cu americanca Sloane Stephens, locul 957 WTA, în prima manşă a turneului de categorie WTA de la Washington. Românca este în premieră la competiţia din capitala SUA.

„Este grozav să fiu aici pentru prima dată, îmi place oraşul, îmi place turneul şi sper să pot juca un tenis bun. Am cerut un wildcard, pentru că nu m-am înscris, am cerut la Stanford şi la Washington în acelaşi timp, iar Stanford a zis, Washington a zis. Am fost dorită mai mult aici şi vreau să-i mulţumesc directorului turneului pentru această şansă de a juca aici. E un turneu bun şi am nevoie de meciuri. Jucătoarele de top aleg Stanford, pentru că este un turneu puţin mai mare. Dar eu sunt fericită că am putut veni aici, oraşul e frumos, e mult verde în jur şi asta face totul foarte frumos”, a mai spus ea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.