Ministrul Toader s-a întâlnit cu ambasadorul Klemm

Share:

Tudorel Toader a declarat, miercuri, întrebat fiind despre discuţiile din cadrul întâlnirii cu ambasadorul SUA la Bucureşti, că întrevederile cu ambasadorii, inclusiv cu Hans Klemm, sunt solicitate de aceştia, ministrul Justiţiei neavând atribuţii în acest sens.

„De fiecare dată când am primit sau când voi primi o solicitare de întrevedere de la un ambasador, îl voi primi şi ne vom întâlni cu plăcere. Niciodată n-am făcut invitaţia unui ambasador la Ministerul Justiţiei pentru că nu e în competenţa mea şi nu o voi face, dar niciodată n-am refuzat solicitarea unui ambasador de întrevedere şi m-am întâlnit cu foarte mulţi. Săptămâna viitoare. (…) Nu uitaţi că avem multe proiecte realizate în decursul anilor de comun acord prin participarea specialiştilor din domeniu dreptului din SUA. Avem multe acorduri şi multe forme de colaborare. Nu uitaţi de cooperarea internaţională în materie penală, de bunele practici în domeniul dreptului. Deci nu m-am abătut nici cu ambasador SUA de la coordonatele de dialog pe care le am cu fiecare ambasador”, a declarat ministrul Justiţiei.

Precizările vin după întâlnirea pe care Tudorel Toader a avut-o vineri cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, ultimele discuţii având loc pe 27 martie, în aceeaşi zi în care Laura Codruţa Kovesi a mers la minister, perioadă în care se discuta despre posibila demitere a şefei DNA.

„Discuţiile au avut, în prim plan, cooperarea bilaterală pe teme de justiţie, importanţa clarităţii şi accesibilităţii legislaţiei, consultarea cu factorii judiciari, educaţia juridică şi prevenţia, precum şi consolidarea statului de drept şi a eforturilor de luptă împotriva corupţiei. În cadrul întrevederii, a fost subliniată importanţa cooperării cu SUA, ca partener strategic al României”, transmitea atunci Ministerul Justiţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.