Primarul Florea vrea impozitarea Casei Poporului

0

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a declarat pentru dcnews.ro că fiecare administrație locală importantă din țară pierde anual câteve milioane de euro prin scutirea de impozit a clădirilor aparținând instituțiilor publice ale statului, fapt care îl face să ceară modificarea Codului Fiscal.

„La noi în sector sunt toate ministerele importante, Parlamentul. Din socotelile care s-au făcut de-a lungul timpului a rezultat că fiecare județ sau fiecare sector ar lua câteva zeci de milioane de euro pe an din aceaste impozite și taxe, bani care ar contribui serios la dezvoltarea comunităților locale.

Dacă mie mi-ar plăti Parlamentul 1,5%-2% din valoarea de 1 miliarde, aș lua 15-20 de milioane de euro în condițiile în care pe mine mă costă salubrizarea 9 milioane și mă costă cam 250.000 de euro să anvelopez un bloc”, a spus Florea.

Primarul sectorului 5 susține că ar putea trece la anveloparea anuală a 45-50 de blocuri din fonduri proprii și ar rămâne și cu fonduri pentru plata salubrăzii în sector dacă s-ar aplica această impozitare:

„Mi se pare profund incorect, nedrept și cred că și neconstituțional să-i obligi pe oamenii care au proprietăți să plătească impozite și taxe locale, dar instituțiile centrale, nu”, a mai spus Daniel Florea, în cadrul interviului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.