Canicula înroșește firul telefoanelor la Ambulanță

0

Aproape 2.700 de solicitări au fost primite în ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, a declarat, joi, pentru Agerpres, managerul SABIF, Alis Grasu.

„Au fost 2.690 de solicitări în ultimele 48 de ore, deci o creștere cu 1% față de săptămâna trecută. Dintre acestea, 1.424 au fost cazuri de urgență de cod roșu și cod galben. Dintre cazurile de urgență, 294 au fost cazuri în loc public, 50 de lipotimii și 35 de sincope”, a precizat Alis Grasu.

Potrivit ei, sunt afectate de caniculă toate persoanele cu probleme cronice de sănătate, cardiace, respiratorii, neurologice, persoanele de vârsta a treia, persoanele cu dizabilități, copiii mici și sugarii.

„Toți ar trebui în intervalul 11,00—18,00 să nu petreacă vreme mai îndelungată în soare, să nu facă efort fizic, să stea în incinte răcoroase, să se hidrateze corespunzător”, a atenționat managerul SABIF.

Departamentul pentru Situații de Urgență a avertizat pe Facebook că în perioada caniculei cei mai vulnerabili sunt copiii și a atras atenția că aceștia nu trebuie lăsați singuri în mașini, pentru că în soare mașinile se încing foarte repede și se pot produce tragedii.

Valul de căldură va persista atât în week-end-ul care urmează, mai ales în regiunile vestice, cât și în primele zile ale săptămânii viitoare, în special în sudul și sud-estul teritoriului, a declarat, pentru AGERPRES, Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.