„Cu bastonul prin București”

0

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN lansează duminică, de la ora 17,30, a VIII-a ediție a proiectului de trasee culturale „Cu bastonul prin București”, un nou traseu alternativ de promenadă fiind organizat între cartierele istorice Icoanei și Armenesc.

„Din 6 august până pe 10 septembrie, în fiecare duminică, de la ora 17,30, începând de la librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15) și până la Rezidența BRD Scena9 (str. I. L. Caragiale nr. 32), ghizii ARCEN îi vor plimba pe bucureșteni printr-un labirint de străzi care păstrează încă fragmente importante din țesutul istoric al Bucureștiului”, anunță ARCEN, pe pagina de Facebook.

Traseul propus în al VIII-lea an de plimbări ARCEN este cuprins între străzile: Arthur Verona — A. D. Xenopol — Cristofor Columb — Eremia Grigorescu — Grădina Icoanei — Jean Louis Calderon — Icoanei — Alexandru Donici — Vasile Lascăr — Logofăt Luca Stroici — Maria Rosetti — I. L. Caragiale.

Potrivit ARCEN, „perimetru urban foarte valoros din punct de vedere arhitectural și cultural și generos din punct de vedere vizual, zona păstrează până astăzi aspectul vechi al Bucureștiului de dinainte de Marele Război, cu case ascunse de vegetație, curți largi cu viță de vie și pomi fructiferi, case parter, dar și o diversitate extraordinară de arhitectură neoromânească și o serie impresionantă de imobile interbelice art deco”.

Și această ediție a traseului se va încheia cu discuții despre memoria și poveștile cartierului Icoanei, în curtea Rezidenței BRD Scena9, casă ridicată acum 127 de ani și care i-a aparținut Regelui Mihai.

Participarea la traseu este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate — ARCEN este o organizație non-guvernamentală și non-profit, „alcătuită dintr-un grup de tineri entuziaști care doresc să aducă o schimbare pozitivă în România de astăzi”. „Credem că prin Cultură și Educație putem să ajungem la Normalitatea de care este atâta nevoie în societatea românească contemporană. Prin intermediul proiectelor pe care le desfășurăm, toate inițiate și gândite de voluntarii ARCEN, avem în vedere promovarea valorilor autentice, consolidarea societății civile, precum și sprijinirea inițiativelor culturale ale tinerilor”, precizează ARCEN.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.