Președintele filipinez, atac la adresa lui Kim Jong-un

0

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a lansat un atac dur la adresa liderului nord-coreean Kim Jong-un, pe care îl numește „un prost” și un „nenorocit”, cu doar câteva zile înainte ca de un summit internațional de la Manila, în care urmează să se discute măsurile care pot fi luate împotriva programului de teste balistice al guvernului de la Phenian, relatează Reuters.

„Acest Kim Jong-un este un prost, se joacă cu niște jucării periculoase, prostul. Fața aia grăsană pare blândă. E un nenorocit. Dacă va face o greșeală, zona va deveni una aridă. Trebuie împiedicat acest război nuclear”, a declarat Duterte într-un discurs.

„Este o confruntare care va exploda chiar aici, vă spun sincer. Un război o să ne sece pământurile și resursele și nu știu ce se va alege de noi”, a continuat președintele filipinez, cunoscut pentru discursurile sale extremiste și măsurile dure impuse în Filipine de când a devenit președinte, potrivit digi24.ro

Nu este prima dată când Duterte îl critică pe Kim Jong-Un. În luna aprilie, Duterte a pus la îndoială sănătatea mintală a dictatorului nord-coreean și le-a cerut Statelor Unite să se abțină de la represalii și să nu se lase momite într-un război de către un om care vrea „să aducă sfârșitul lumii”.

Secretarul de stat al SUA Rex Tillerson, care va participa la summitul de la Manila, marți, a declarat că își dorește un dialog pacifist cu Coreea de Nord, la un moment dat, arătând că SUA nu este inamicul lor și că nu își dorește să răstoarne regimul de la Phenian.

La summit vor participa lideri din 27 de țări, printre care Australia, China, Japonia, India, Rusia, Coreea de Nord, Coreea de Sud și Statele Unite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.