„Safari”, în cinematografe din 11 august

0

„Safari”, cel mai recent documentar al renumitului regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august, informează un comunicat al distribuitorului, Transilvania Film, transmis joi Agerpres.

Filmul va rula în București, Baia Mare, Botoșani, Cluj, Constanța, Craiova, Gura Humorului, Odobești, Pitești, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș.

În vara lui 2015, fotografia unui medic dentist care poza lângă leul ucis a creat o dramă internațională cu numele „Cecil, the lion”. Presa vuia cu întrebarea: „Cine sunt oamenii care vânează animale mari?” Safari dă un răspuns destul de sec: vânătorii sunt oameni obișnuiți. „N-am vrut să arăt cum vânează bogații frumoși, șeicii, oligarhii, membri ai nu știu cărei familii regale, am vrut să arăt cetățenii obișnuiți”, spune regizorul, citat în comunicat.

Ulrich Seidl a debutat scandalos în film, în 1982, cu mediumetrajul „Der Ball”, care i-a adus excluderea din Universitatea de Muzică și Arte Plastice din Viena, dar a marcat și primul său succes. În 2001 a fost recompensat cu Marele premiu al Juriului de la Veneția, pentru „Dog Days”, iar în 2003 „Jesus, You Know” a fost desemnat Cel mai bun documentar la Karlovy Vary iar „Import/Export” (2007) i-a adus notorietate pe plan internațional. Trilogia „Paradise” a fost lansată la festivalurile de la Cannes („Paradise: Love”, 2012), Veneția („Paradise: Faith”, 2012) și Berlin („Paradise: Hope”, 2013) și i-a adus o serie nouă de premii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.