Becali ironizează Dinamo

La conferința de presă de după tragerea la sorți din Champions League, Gigi Becali a profitat și a râs de marea rivală, Dinamo, echipă eliminată de Athletic Bilbao în turul III din preliminariile Europa League.

„Hai să și glumim. În 1948 s-a înființat ceva, care ne aduce bucurii. Norocul nostru că s-a înființat Dinamo. Da, are galerie și îi felicit pe suporteri. Ei fac șiretlicuri cu noi, scriu «Doar Dinamo București». Acum este doar Steaua. Bine că există Dinamo, ca să prelungească bucuria noastră.

Europa – România 6-0, Nicolae Steaua, MM Steaua, Becali Steaua, campioana din Arena”, a spus Gigi Becali la conferința de presă la TV Digi Sport.

Am avut două zile de mari bucurii, n-am avut nicodată în fotbal mari bucurii cum am avut acum. Au fost prea multe evenimente şi războiae împotriva mea şi prea mulţi oameni, duşmani, au fost împotriva mea, judectori, stat, adică CSA, MSA, ăia care sunt, toată lumea împotriva mea. A venit Dumnezeu şi a zis; Da, bine, dacă v-aţi coalizat toţi împotiva aproapelui meu – că eu împlinesc voia lui, cât pot – îi voi da eu lui împotriva voastră, la toţi! Şi a dat Dumnezeu mie şi a dat şi cuvânt cu putere multă. Că, uite, cum vorbesc cu putere multă şi, pac, cad sorţii, Sporting Lisabona. Dar a mai dat Dumnezeu acum – şi fac şi eu o glumă, pentru suporteri şi pentru lume, câte o glumă, nu cu duşmănie şi răutate. Dar a continuat marea bucurie. S-a întâmplat acum nu ştiu câţi ani, în 1900 nu ştiu cât. Cât? (n.r. – „48”, răspunde Mihai Stoica). În 1948 s-a înfiinţat ceva care face bucurii. Norocul nostru că s-a înfiinţat şi că există ca să nea de nouă bucurie Dinamo Bucureşti (n.r. – râde în hohote). O mare bucurie, că ei au galerie, cea mai mare din Europa au. Felicit galeria lu Dinamo, ei fac şiretlicrui, ne păcălesc pe noi, Doar Dinamo. Uite că acum Doar Steaua. Bine că s-a înfiinţat şi că există Dinamo ca să ne prelungească bucuria noastră mai mult. N-am dormit, m-am culcat la două jumătate de bucurie şi m-am sculat la şapte. Îţi dai seama ce bucurie? (…) Joia neagră a rezolvat toate. Joia neagră a dat o mare bucurie,că s-a înfiinţa în 1948. Ce s-a înfiinţat atuncea s-a înfiinţat pentru bucuria noastră. A fost bucuria, fericirea nostră, ca să ne aducă nouă bucurii. Mi-a zis MM că s-a înfiinţat în 1948 ceva care ne aduce nouă bucurii zilnic. Nu ştiam ce vrea să zică. Dinamo s-a înfiinţat să ne aducă nouă bucurii. I-am zis că o zic în conferinţa de presă. Să se înveţe minte, să nu mai facă ei coregrafii! Vai, săraul de el, Patrick, băiatul lui Borcea, e disperat acum”, a declarat Becali, care a revenit cu ironii de mai multe ori.

„Aşteptăm să ne facă o coregrafie nouă la meciul cu Sporting. Tribuna a doua îi aşteaptă pentru coregrafie. Dar nu-i problemă, sunt televizoare extraordinare, televizoare în spaţiu, 4K, HD, 3D, ai aer condiţionat, nu trebuie să vii pe stadion, că o să fie cald. Nu e problemă, pot să ia legătura direct cu noi pentru coregrafie”, a completat Stoica, în hohotele de râs ale patronului său.

Becali s-a referit şi la FC Viitorul, spunând că nu a putut să ţină cu echipa antrenată de Gheorghe Hagi.

„Aia era o echipă slabă, Apoel, trebuia să o bată 3,4. Acolo s-a întâmplat ceva, nu ştiu ce s-a întâmplat. Eu nu am văzut aşa echipă slabă ca aia, Apoel. Cum s-a întâmplat acolo, nu ştiu, pentru că nu m-am uitat la meci. Nu m-am uitat pentru că nu puteam să ţin cu Viitorul. Singer, nu puteam, pentru că nu puteam. Ca să nu fiu împotriva lui naşul meu, nu mă uit. Că dacă mă uit, nu pot să mă stăpânesc şi o să fiu împotriva lui. Acolo a fost un ghinion, o minune, împotriva lui. Nu îmi închipui ce a putut să fie ca echipa aia de doi lei să-i dea patru goluri. Cum s-a înâmplat cu noi, cu Middlesbrough”, a afirmat Gigi Becali.

Formaţia FCSB a învins, miercuri, în deplasare, scor 4-1 (1-0), echipa cehă Viktoria Plzen, în manşa secundă a turului trei preliminar şi s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor. În tur, la Bucureşti, FCSB şi Viktoria Plzen au încheiat la egalitate, scor 2-2.

În schimb, Dinamo a ratat califcarea în play-off-ul Ligii Europa, după 1-1 şi 0-3, cu Athletic Bilbao.  FC Viitorul a fost eliminată din Liga Camionilor, după 1-0 şi 0-4, cu Apoel Nicosia. Echipa lui Hagi va evolua însă în play-of-ul Ligii Europa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.