Fuziunea dintre BVB și Sibex, iminentă!

0

Fuziunea dintre Bursa de Valori București (BVB) și Sibex ar trebui să se întâmple în următoarele săptămâni, acum așteptându-se ultimele decizii ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat, pentru Agerpres, Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București (BVB).

‘Fuziunea ar trebui să se întâmple în următoarele săptămâni. Acum așteptăm ultimele decizii ale ASF’, a spus Sobolewski.

El a mai spus că piața de capital românească a fost subevaluată mulți ani, iar acum are șanse să fie upgradată.

‘Piața de capital din România a fost mulți ani subevaluată. A fost de asemenea clasificată ca o piață de frontieră care are acum șanse să fie upgradată. Începe să se vadă o schimbare. Anul trecut am pus fost puși pe watchlist pentru a deveni o piață emergentă, așadar vedem un interes mai bun a investitorilor locali și internaționali. Situația din România este specifică într-un sens foarte bun’, a mai arătat CEO-ul BVB.

Pe data de 31 mai Bursa de Valori București a anunțat că își majorează capitalul social cu 3,7 milioane lei în vederea fuziunii cu SIBEX — Sibiu Stock Exchange.

‘Consiliul de Administrație al Societății Bursa de Valori București, reunit în sedința din data de 30 mai 2017, a stabilit valoarea finală a majorării de capital social al societății, astfel cum aceasta rezultă în urma împlementării operațiunilor prevăzute în Proiectul de Fuziune dintre Bursa de Valori București și SIBEX — Sibiu Stock Exchange și aprobate prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Societății’, se arată într-un document publicat pe propria pagină de Internet.

BVB emite un număr total de 375.048 acțiuni noi, cu o valoare nominală individuală de 10 lei, care sunt atribuite acționarilor SIBEX.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.