DIANA, o companie, de top, aflată în continuă expansiune!

Share:

 Cotidianul online “Cronica Română” publică un interviu realizat cu Irina Crăciunescu, directorul geneneral al companiei DIANA. Irina Crăciunescu vorbește, printre altele, despre evoluția companiei DIANA în anul 2016, dar și despre țintele asumate în 2017, despre calitatea produselor acestei companii, despre cifra investițiilor realizate în ultimii doi ani, despre proiectele aflate în derulare, despre concurența din piață, dar și despre deschiderea primului magazin DIANA gourmet, dedicat exclusiv produselor premium și bio.

După dispariția prematură, în urmă cu trei ani, a regretatului Dumitru Crăciunescu, cel care a pus bazele și a reușit să facă din compania DIANA o emblemă a județului Vâlcea, Irina Crăciunescu și echipa din jurul său, un aport semnificativ în acest sens îl are și Adina Crăciunescu, au strâns rândurile reușind să ducă mai departe, cu rezultate notabile, această companie. Compania DIANA a rămas una dintre cele mai mari afaceri de familie din judetul Vâlcea, fiind un brand regional puternic, care pune, pe primul loc, respectul față de clienți prin produse de calitate superioară.

Faceți, vă rog, pentru cititorii cotidianului online “Cronica Română”, un scurt istoric al companiei DIANA, compania care a împlinit, anul trecut, 25 de ani de la înființare…

 Povestea companiei DIANA este, în cea mai mare parte, povestea fondatorului ei, Dumitru Crăciunescu (1958 – 2014). Profesor de matematică, la Râmnicu Vâlcea, a intrat în afaceri imediat după  evenimentele din 1989. Primul magazin din reţeaua DIANA, care vindea în special produse alimentare, a fost deschis în 1991. Iniţial această unitate vindea atât produse alimentare, cât şi nealimentare.

Ulterior, însă, odată cu deschiderea primei unităţi de producţie de carne şi preparate de carne DIANA (1997), magazinele s-au specializat în vânzarea produselor alimentare, printre care şi cele realizate în fabrica proprie. Ulterior a urmat o creștere a numărului de magazine, dar și un succes foarte mare al produselor și preparatelor din carne DIANA, ceea ce a dus la o creșterea a numărului de magazine, dar și a capacității de producție a fabricii.

În prezent, produsele și preparatele din carne marca DIANA sunt oferite clienților din România, atât prin traditional trade, modern trade și, de asemenea, prin rețeaua de magazine DIANA care numără în prezent 45 de unități.

Grupul de firme DIANA înseamnă în prezent aproximativ 1000 de oameni. 500 dintre aceştia sunt angajați în cele 45 de locații ale rețelei de magazine DIANA şi alţi aproximativ 450 în abatorul şi fabrica de produse şi de preparate din carne.

În cei peste 25 de ani de activitate, compania DIANA a devenit una dintre cele mai mari afaceri de familie din judetul Vâlcea, urmărind viziunea fondatorului său.

 Cum catalogați evoluția companiei DIANA în anul 2016. Și mă refer aici la cifra de afaceri, profit, numărul magazinelor și al angajaților…

 Suntem mulțumiți de evoluția din anul 2016, iar trendul este unul ascendent. Obiectivele propuse au fost atinse, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Numărul de magazine a crescut, la rândul său, în anul 2016, timp în care am bifat patru noi deschideri: Blidari, judetul Valcea, Tigveni, judetul Arges, Scoarța, județul Gorj și un al doilea magazin din Slatina, județul Olt. Totodată, în anul ce a trecut am reușit să modernizăm și chiar să extindem o parte din magazinele existente.

Suntem încrezători în această dinamică, întrucât modelăm în permanență oferta conform specificului local, dar și conform ultimelor cerințe din domeniu.

 La cât se ridică cifra investițiile din ultimii doi ani? Ce proiecte importante aveți în derulare sau pe care vă propuneți a le derula în perioada următoare?

Investițiile din ultimii doi ani au vizat achiziția și modernizarea de spații comerciale pentru extinderea rețelei de magazine DIANA, precum și achiziționarea de utilaje pentru abatorul și fabrica de mezeluri, dar și înnoirea constantă a flotei proprii de transport.

Anul 2017 este un an cu multe provocări în care se va demara implementarea unui proiect de retehnologizare și extindere a zonei de producție, ambalare și picking. Obiectivul acestei investiții este menținerea tehnologiei la nivelul european.

Calitatea produselor companiei DIANA este recunoscută. Cu toate acestea cât de mare este concurența pe această piață?

Este un lucru clar faptul că activăm pe o piață în care concurența este acerbă, dar și faptul că avem de-a face cu un profil al cumpărătorului foarte bine informat, atent la ceea ce primește în schimbul prețului plătit.

Concurența nu ne sperie, dinpotrivă, ne motivează să fim mai buni, să oferim produse și servicii de calitate.

DIANA este un brand regional puternic, iar gradul de fidelizare a clienților este unul ridicat, ceea ce denotă încrederea pe care ne-o acordă și buna relație păstrată de-a lungul anilor.

 Ați deschis în luna aprilie a acestui an, în Piața Centrală din Râmnicu Vâlcea primul magazin DIANA gourmet. Ați împlinit, până la urmă, un vis al cumpărătorilor vâlceni și nu numai care au cerut de-a lungul timpului un spațiu comercial cu produse premium și bio. Care au fost motivele intrării pe acest segment de piață și cum au fost primite aceste produse de cumpărători?

 DIANA gourmet a luat naștere din dorința de a deschide în Râmnicu Vâlcea primul magazin dedicat exclusiv produselor alimentare premium și bio și de a oferi vâlcenilor accesul la produse de calitate superioară, perfecte pentru un stil de viață sănătos și armonios. Pe scurt, compania DIANA și-a propus să transforme mersul la cumpărături într-o experiență senzorială și mai provocatoare.

De la idee și până la execuția acesteia, cuvântul-cheie a fost „calitatea”, magazinul fiind poziționat pe segmentul premium, dar și al produselor bio, o categorie extrem de pretențioasă.  Alegerea sortimentației a fost unul dintre cele mai dificile procese, întrucât am dorit să aducem unele produse în premieră pe piața vâlceană, oferite într-un spațiu comercial care să exceleze prin calitate, funcţionalitate, inovație și design. Oferta pornește de la produse și preparate din carne, alimente de bază și ajunge până la raftul de cosmetice, traseu pe care simțurile cumpărătorilor sunt pe deplin provocate de calitățile și de aspectul produselor, alese cu multă grijă.

O atenție deosebită a fost acordată bineînțeles zonei cu produse și preparate din carne DIANA, loc în care clienții pot descoperi produse premium, de la carne de porc și de oaie, până la carne de vită, proaspătă și suculentă, iar pentru pasionații de bucătărie, surprize gourmet.

Suntem mulțumiți de evoluția magazinului, iar trendul este unul ascendent. Clienții care ne trec pregul sunt plăcut suprinși și deschiși experimentării de noi gusturi.

Pe viitor vom continua să căutăm cele mai bune produse și să actualizăm constant sortimentația, pentru a oferi o experiență excelentă în cadrul magazinului nostru.

 Cum va arăta anul 2017 pentru compania DIANA?

Compania DIANA va investi în perioada care urmează în modernizarea și în retehnologizarea liniei de producție și de ambalare a produselor și a preparatelor din carne. Obiectivele acestei investiții sunt menținerea tehnologiei la standardele europene.

Totodată, în anul 2017, ne-am propus creșterea numărului de magazine proprii. Avem câteva noi locații către care ne-am orientat, însă vă vom dezvălui la momentul oportun numele acestora.

 Un interviu realizat de Iulian Badea

diana 2

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.