Orban a pus gând rău Guvernului Tudose

0

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la Târgu-Jiu, că partidul pe care îl conduce va căuta „cel mai potrivit moment în care va avea cele mai mari șanse pentru a trimite acasă” Guvernul Tudose.

Întrebat dacă va discuta cu parlamentarii, după 15 august, despre o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului, Orban a răspuns: „Să nu punem carul înaintea boilor, să nu vindem pielea ursului din pădure, nu suntem în sesiune parlamentară. Când va începe sesiunea, în septembrie, cu siguranță că vom căuta cel mai potrivit moment în care vom avea cele mai mari șanse pentru a trimite acasă acest guvern. Dacă țara n-ar avea guvern, ar fi mai bine decât să aibă Guvernul Tudose. Cu siguranță vom căuta să trimitem la plimbare acest guvern care a bulversat întreaga societate. Discuțiile le vom purta, dar acum n-o să vă spunem cu ce parlamentari discutăm”, informează Agerpres.

El a mai afirmat, în ceea ce privește pensiile, că România are nevoie de un sistem care să se bazeze pe două principii foarte simple — să fie calculate pe contributivitate, iar sistemul să asigure echitatea acestora.

„PSD este singurul vinovat pentru toate inechitățile din sistemul public de pensii, pentru toate pensiile nesimțite care au apărut, pentru dezechilibrul grav care există între cheltuieli și venituri în bugetul de pensii, pentru dezastrul care se prefigurează în ceea ce privește capacitatea Guvernului de a putea plăti pe viitor pensiile. Ei au dat legile privind pensiile speciale, care fuseseră desființate, ei au dat legea privind cumulul pensiei cu salariul în sectorul public, ei au permis toate aceste șmecherii, toate aceste subterfugii procedurale în calculul pensiilor speciale. (…) PNL are un mesaj foarte simplu: România are nevoie de un sistem de pensii care să se bazeze pe două principii foarte simple — pensiile să fie calculate pe contributivitate, iar sistemul de pensii să asigure echitatea, echilibrul pensiilor”, a spus liderul PNL.

Orban a reamintit la Târgu-Jiu că PNL va ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern nr. 291/2017 care vizează pensiile pentru grupele I și II de muncă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.