Relu Fenechiu, eliberat condiționat

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a părăsit Penitenciarul Vaslui, după ce în cursul dimineții de luni , 7 august, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiționată din detenție.

Fost ministru al Transporturilor, liberalul ieșean Relu Fenechiu s-a aflat în detenție la Penitenciarul Vaslui pentru a-și ispăși o condamnare de 5 ani și 6 luni de închisoare. Din pedeapsă Fenechiu a executat trei ani, șase luni și opt zile, respectiv 1.195 zile închisoare, 203 zile fiind considerate ca executate ca urmare a muncii prestate, 83 de zile dintre acestea fiind activități lucrative la clubul unității și 120 de zile ca urmare a elaborării de lucrări și articole științifice, informează Agerpres.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul ”Transformatorul” în luna ianuarie a anului 2014, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că în perioada 2002 — 2005, prin firmele sale, a vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției. Prejudiciul de 5,5 milioane de lei nu a fost recuperat până acum.

A doua condamnare, cea în dosarul ”Siveco”, s-a făcut după ce fostul ministru și-a recunoscut vinovăția într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.