Avioane militare rusești, tot mai provocatoare

0

Avioanele de vânătoare al NATO au intervenit de cel puţin 8 ori, săptămâna trecută, pentru a intercepta 18 avioane militare ruseşti deasupra Mării Baltice, a informat ministrul lituanian al Apărării pe site-ul său de internet.

Cea mai mare parte dintre aceste avioane a fost identificată în timp ce aparatele zburau fără să fi anunţat un plan de zbor şi cu staţia de comunicare închisă (transponderul, n.r.), în spaţiul aerian internaţional deasupra Balticii.

La ora actuală, pentru patru luni, până la începutul lunii septembrie , patru aparate poloneze F-16C şi cinci aparate EF-18-A spaniole asigură aceste misiuni de poliţie aeriană deasupra teritoriului ţărilor baltice, de la bazele aeriene Siauliai, din Lituania şi Amari din Estonia.

Chiar la începutul acestei luni, în 1 August, avionele de luptă ale aliaţilor au făcut patru decolări de alertă pentru a intercepta un Antonov An-26, două MiG-31, de două ori câte două aparate Sukhoi Su-27 şi două Su-33, potrivit presei franceze.

„Poliţia aerului” de pe cerul baltic este asigurată prin rotaţie de către ţări din NATO dotate cu avioane de luptă pe care nici Estonia, nici Letonia şi nici Lituania nu le are, deşi sunt membre ale Alianţei din 2004, potrivit NATO.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.